پیگیری ۲ پرونده ثبت جهانی در خوزستان

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از پیگیری ۲ پرونده ثبت جهانی از طریق سازمان یونسکو در تیرماه امسال خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از ایرنا، محمدحسن طالبیان عصر یکشنبه در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول افزود: بیابان لوت واقع در سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و نیز ۱۱ قنات تاریخی با ویژگی‌های منحصربفرد در چند استان کشور از جمله پرونده‌هایی می‌باشند که در دست پیگیری برای ثبت جهانی می‌باشند.

وی با اشاره به این که ارزیابی این پرونده انجام شده است، گفت: پرونده ۱۱ قنات کشور دارای اشکالاتی بود که این اشکالات اصلاح شد و ارزیابی‌های لازم صورت گرفت.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به پرونده‌های جهانی شدن کشور در سال آینده نیز گفت: بافت قدیم یزد به‌عنوان نخستین شهر تاریخی، فرهنگی خشتی دنیا در ماههای آینده بررسی و درسال ۲۰۱۷ ارزیابی می‌شود.

وی در خصوص مرمت پل ساسانی دزفول نیز گفت: پل باستانی دزفول که متعلق به دوره ساسانی است جزو اولویت‌های میراث فرهنگی استان خوزستان و کشور می‌باشد که با توجه به خساراتی که از سیلاب دیده به‌صورت اضطراری مرمت می‌شود.

طالبیان گفت: طبق بررسی که امروز انجام شد به پل باستانی دزفول بر اثر سیلاب خسارت جدی وارد نشده و جاده‌ای که در حریم رودخانه ساخته شده است تخریب شده که بدیهی است.

وی افزود: برخورد سنگ و شن ناشی از طغیان رودخانه دز به آسیاب‌های آبی دزفول خسارت زده که با مرمت پل باستانی مرمت این آسیاب‌ها نیز آغاز می‌شود.

پل باستانی دزفول با قدمت ۱۷۰۰ سال از جمله جاذبه‌های تاریخی شهرستان دزفول می‌باشد که چند سالی است برای حفظ آن تردد خودرو از روی پل ممنوع شده است.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور همچنین از برگزاری کنگره بین‌المللی جندی شاپور در دی ماه امسال در دزفول خبر داد.

طالبیان افزود: رویداد فرهنگی کنگره جندی‌شاپور باید با انتشارات مختلفی در حوزه‌های مختلف پزشکی، باستان شناسی و دیگر حوزه‌ها با نگاه ویژه به دانشگاه جندی‌شاپور همراه باشد.

وی با اشاره به اینکه با برگزاری این کنگره اطلاعات گذشته در دسترس پژوهشگران قرار می‌گیرد، گفت: به‌زودی پژوهش‌هایی در این خصوص انجام و در صورت نیاز کاوش‌هایی تا زمان برگزاری کنگره انجام و نتایج آن در کنگره ارائه خواهد شد.

طالبیان با تاکید بر تداوم این پژوهش‌ها و ساماندهی وضعیت کشاورزان در محوطه جندی‌شاپور اشاره کرد و افزود: در تلاش هستیم زمین‌هایی که در محوطه جندی شاپور قرار دارند ضمن رعایت حقوق اهالی منطقه و منابع آنها مصالحه و آزاد شوند تا هم منافع کشاورزان و اهالی منطقه و هم منافع ملی حفظ شوند.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری کشور جندی‌شاپور دزفول را افتخار ایران به‌ویژه در حوزه پزشکی دانست و گفت: به دنبال شناخت قله‌های فرهنگی و تاریخی وتمدن ایران باستان هستیم لذا کمیته فرهنگ و تمدن نیز در این راستا بر پایه توسعه گردشگری تشکیل و فعال شد.

وی افزود: با معرفی بهتر جندی‌شاپور و دیگر مناطق تاریخی و ارزشمند استان خوزستان مانند مناطق تاریخی بهبهان، اهواز، آبادان، مسجدسلیمان و ایذه به دنبال توزیع گردشگری بین شهرهای مختلف استان خوزستان هستیم تا گردشگران با ورود به این استان از این مناطق منحصر به فرد تاریخی نیز دیدن کنند.

رییس دانشگاه جندی‌شاپور دزفول نیز در این نشست گفت: قدمت آموزش عالی در کشورمان به یک هزار و ۸۰۰ سال برمی گردد در حالی که کشورهایی که ادعای تولید علم دارند کمتر از ۸۰۰ سال قدمت فعالیت دانشگاهی دارند لذا باید دنیا را از فرهنگ ایرانی و این سابقه تولید علم آگاه کرد.

محمدرضا عصاری افزود: باید کشاورزان را از وضعیت این محوطه تاریخی آگاه کرد تا به‌صورت آگاهانه منافع ملی را بر منافع شخصی برتر دانسته و با میل و رغبت اراضی ملی را تحویل دهند.

طبق مستندات تاریخی موجود در شهر باستانی جندی‌شاپور دزفول، نخستین نظام نامه آموزش عالی در ۱۸۰۰ سال پیش در دانشگاه جندی شاپور شکل گرفت.

نخستین دانشگاه جهان به دستور شاپور اول ساسانی در این شهر تأسیس شد. دانشگاه جندی شاپور دزفول در عصر خود معتبرترین مرکز علمی جهان بود که رشته‌هایی چون پزشکی و نجوم در آن تدریس می‌شد.

آثار برجای مانده این شهر در ۲۴ شهریور سال ۱۳۱۰ به شماره ۴۶ در ردیف آثار ملی به ثبت رسید.

 پایان پیام

کد خبر : 17196 ساعت خبر : 3:00 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=17196
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات