مهندسی ژنتیک نباید قربانی دعواهای سیاسی شود

مهندسی ژنتیک نباید قربانی دعواهای سیاسی شود

جلسه شورای ملی ایمنی زیستی ظهر روز دوشنبه به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، دکتر اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به گزارش نماینده سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص فضاسازی‌های رسانه‌ای علیه مهندسی ژنتیک و علم بیوتکنولوژی، گفت: فناوری و دانشی با این درجه از اهمیت نباید قربانی دعواهای سیاسی شود و امنیت روانی جامعه به هم بخورد.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت و اجتناب‌ناپذیر بودن توسعه علم و فناوری در کشور و نیز لزوم دستیابی به دانش و فناوری‌های جدید، خاطرنشان کرد: جهت‌گیری اصلی نظام توسعه علم و فناوری است و یکی از رویکردهای اصلی اقتصاد مقاومتی نیز دانش‌بنیان کردن اقتصاد کشور می‌باشد.

مهندسی ژنتیک نباید قربانی دعواهای سیاسی شود

وی همچنین با یادآوری دستاوردها و پیشرفت‌های کشور درزمینهٔ فناوری‌ها و تولیدات دارویی، بر لزوم توسعه علمی و دستیابی به فناوری‌های جدید در حوزه کشاورزی با رعایت حساسیت‌ها تأکید کرد و افزود: دست‌اندرکاران علم بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک نباید به خاطر برخی فشارهای سیاسی و سخنان منتقدین، فعالیت خود را متوقف کنند بلکه باید شجاعانه و به‌دوراز مسائل سیاسی، با استدلال منطقی و از موضع علمی، تردیدها و نگرانی‌های مخالفین را برطرف سازند و به جامعه آرامش خاطر بدهند.

دکتر جهانگیری تصریح کرد: کسانی که به دلیل اطلاعات نادرست و غیر کارشناسانه با موضوع مهندسی ژنتیک و علم بیوتکنولوژی مخالفت داشته و دچار تردید هستند، اگر با استدلال‌های علمی و منطقی از سوی صاحب‌نظران این علم متقاعد شوند و نگرانی‌های آن‌ها در این خصوص رفع شود، قطعاً به توسعه این علم کمک خواهند کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به گزارش ارائه‌شده در خصوص عدم اجرای برخی مصوبات پیشین شورای ملی ایمنی زیستی،‌ اظهار داشت: به دلیل عدم پیگیری و اجرای برخی مصوبات، شاهد وقفه و تأخیر در پیشرفت کارها هستیم که لازم است رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با حساسیت جدی این موضوع را دنبال کند تا عقب‌ماندگی‌های گذشته جبران شود.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در این جلسه بابیان اینکه تاکنون درزمینهٔ بیوتکنولوژی و تولید محصولات ترا ریخته فرصت سوزی شده، گفت: متأسفانه در این زمینه فضاسازی سیاسی شده درصورتی‌که مهندسی ژنتیک یک موضوع کاملاً علمی است که بسیاری از کشورهای جهان از دستاوردهای آن بهره‌مند شده‌اند.

در این نشست که وزیر علوم،‌تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز حضور داشتند گزارشی از علل عدم اجرای برخی مصوبات شورای ملی ایمنی زیستی نظیر عدم ابلاغ لغو آیین‌نامه اجرایی قانون ملی ایمنی زیستی و عدم ارائه گزارش پروژه توانمندسازی ایمنی زیستی از سوی نماینده سازمان حفاظت محیط زیست ارائه شد.

بررسی دستورالعمل اجرایی ایمنی زیستی دستگاه‌های اجرایی نیز از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه موردبحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد دستورالعمل کلیه دستگاه‌های اجرایی به‌منظور هماهنگی در کمسیون هماهنگی مطرح و مبنای عمل قرار گیرد و گزارش آن در جلسه آتی ارائه گردد.

در این جلسه گزارشی نیز از هشتمین اجلاس متعاهدین پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا ارائه که در این گزارش به سابقه حضور جمهوری اسلامی ایران در ادوار مختلف پرداخته شد و دستاوردهای این اجلاس نظیر عضویت ایران در شورای حکام، عدم تصویب ممنوعیت ویرایش ژنومی و عدم تصویب آیین‌نامه بازدارنده آنالیز احتمال خطر، موردبررسی قرار گرفت.

عضو اینستاگرام گلونی شوید و اخبار روز ایران و جهان را دنبال کنید.

پایان پیام

کد خبر : 56747 ساعت خبر : 9:46 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=56747
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات