«تمرین-اجرا» یا Try Out ، گفت و گوی اجرایی با تماشاگران است

سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در اقدامی تازه بخش جدیدی را به این جشنواره، با عنوان «تمرین-اجرا»(Try Out) افزوده است که در تئاتر جهان و بسیاری از جشنواره‌های دنیا رایج است؛ این بخش، به مدیریت اصغر دشتی با هدف توجه و تأکید بر اهمیت «تمرین» و «پژوهش»های اجرایی، با حضور ۱۰ گروه جوان برگزار می‌شود.

 به گزارش پایگاه خبری گلونی، به نقل از  روابط عمومی جشنواره، این گروه‌ها با حمایت دبیرخانه جشنواره در برنامه این دوره قرار گرفته‌اند تا افزون بر تمرین اجرا، به تشریح فرآیند تمرینات، ایده‌های اجرایی، رویکردهای نمایشی و وجوه پژوهشی و تئوریک خود بپردازند و بر اساس شعار جشنواره، «جشن گفتگوی تئاتر» با تماشاگران به گفت‌وگو بنشینند تا در روند این گفتمان به صورت‌بندی تمرینات یا اجراهای بعدی برسند. به دلیل تکمیل ظرفیت سالن‌های دولتی اختصاص یافته به جشنواره، با کارهای بخش مرور، مهمان، بین‌الملل، برگزیدگان استانی و دانشجویی، اجراهای این بخش جدید جشنواره در سالن آفتاب به صحنه می‌روند. پروژه‌های بخش Try out به شرح زیر هستند:
۱)    «شهر-بازی» کاری از بامداد افشار است که تاکنون چند اجرا در تماشاخانه‌های تهران داشته است. این نمایش که تلفیقی از پرفورمنس، ویدئو و موسیقی است، در نخستین روز جشنواره، ۲۸ دی‌ماه، در دو سانس ۱۸ و ۲۰:۳۰  به مدت ۷۰ قیقه اجرا می‌شود.
۲)    تمرین-اجرای «تو مشغول مردنت بودی» تجربه‌ای بر ایده‌های اجرایی تادئوش کانتور نوشته کامران شهلایی و به کارگردانی مژگان خالقی از اصفهان، در سومین روز جشنواره، ۳۰ دی‌ماه، در دو سانس ۱۸ و ۲۰:۳۰ به مدت ۶۰ دقیقه میزبان علاقمندان به حوزه Try Out خواهد بود.
۳)    «[اسپینوزا]، [دیگران]، و [ما]»، جستجویی بر تنانگی فلسفه در اجرا نوشته و کاری از  محمدرضا علی‌اکبری، ۱ بهمن‌ماه در دو سانس ۱۱ و ۱۵ به مدت ۷۰ دقیقه اجرا می‌شود.
۴)    «باک»، بازنمایی تمرینات گروه تئاتر گاراژ به کارگردانی علی مسعودی از قم، پنجمین تمرین-اجرای این دوره از جشنواره است که ۲ بهمن‌ماه در دو سانس ۱۱ و ۱۵ به مدت ۱۲۰ دقیقه به صحنه اجرا و گفتگو می‌رود.
۵)    «توضیح صحنه»، جستجویی در رابطه مکان و خاطره بر صحنه تئاتر است که کارگردانی آن را کیوان سررشته به عهده دارد. این تمرین-اجرا ۳ بهمن‌ماه، در دو سانس ۱۱ و ۱۵ به مدت ۵۰ دقیقه اجرا می‌شود.
۶)    تمرین اجرای «Idle Art»، جستجویی در مفهوم «اینجا و اکنون» در اجراست که توسط احسان شایانفر نوشته و کارگردانی شده است و ۴ بهمن‌ماه در دو سانس ۱۱ و ۱۵ به مدت ۹۰ دقیقه میزبان مخاطبان خواهد بود.
۷)    «بهارشکنی»، جستجویی بر شیوه اجرایی با رویکرد شناختی به فراموش‌خانه ذهن نوشته محمدحسین معارف است که فریبرز کریمی آن را کارگردانی کرده است و ۵ بهمن‌ماه در دو سانس ۱۱ و ۱۵ به مدت ۵۰ دقیقه به صحنه می‌رود.
۸)    «همان باش؛ که نیستی»، جستجویی در شناخت ماهیت و هویت با نگاه به جنسیت کاری از سامان ارسطوست که چندین اجرای بین‌المللی را تجربه کرده و به دعوتتوماس اوستر مایر و کمپانی تئاتر شابونه در جشنواره «فایند۲۰۱۷» حضور یافته است. این اثر ۶ بهمن‌ماه در دو اجرای ۱۱ و ۱۵ به مدت ۵۰ دقیقه میزبان علاقمندان به تماشا و بحث و گفتگو درباره این موضوع خواهد بود.
۹)    «رقص ابرهای نقطه‌ای»، محصول مشترک ایران و هلند است. این اثر جستجویی در تأثیر نگاه در حضور بدن در واقعیت مجازی از حضور، به کارگردانی ستاره فاتحی است. رقص ابرهای نقطه‌ای ۷ بهمن‌ماه در دو سانس ۱۱ و ۱۵ به مدت ۴۰ دقیقه اجرا و تمرین خواهد شد.
۱۰)    «جادویت میکنم»، جستجویی در خلق کورئوگرافی با ایده محدود کردن حرکت، تولید مشترک ایران و بلژیک است که احسان همت کارگردانی آن را به عهده دارد و در آخرین روز جشنواره، ۸ بهمن‌ماه در دو سانس ۱۱ و ۱۵ با اجرایی ۴۰ دقیقه‌ای میزبان مخاطبان خواهد بود.
علاقمندان به شرکت در این تمرین-اجراها می‌توانند از طریق سایت ایران نمایش اقدام به خرید بلیت نمایند. لازم به ذکر است بلیت‌های این بخش نیم‌بها و به قیمت ۱۵۰۰۰ تومان ارائه شده‌اند و دانشجویانی که کد تخفیف جشنواره را دریافت کرده‌اند، برای تماشای این اجراها، مجددا نیم‌بهای این قیمت را پرداخت می‌کنند.
سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، به دبیری فرهاد مهندس‌پور ٢٨ دی تا ٩ بهمن برگزار می‌شود.

پایان پیام

کد خبر : 72877 ساعت خبر : 7:30 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=72877
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات