شورای حکام اپدیم با صدور قطعنامه‌ای به کار خود پایان داد

دومین روز از نشست نمایندگان عضو کمیسیون آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) صبح امروز با حضور تزیانا بوناپاسه معاون شمشاد اختر و نمایندگانی از ۲۵ کشور عضو اسکاپ و مسئولان و کارشناسان کشورمان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، در این روز، طی دو نشست جداگانه به وضعیت گرد و غبار در کشورهای منطقه و همچنین سایر بلایای طبیعی مانند زلزله پرداخته و در پایان، جمع‌بندی کلی درباره این نشست‌ها ارائه شد.

در نشست‌ تخصصی گرد و غبار، کارشناسان و نمایندگان عضو اسکاپ به بررسی منشا ایجاد طوفان‌های گردوغبار و مشکل ریزگردها پرداختند و در این باره که هرکدام از کشورهای منطقه منشا چند درصد از میزان گردوغبار هستند به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در این جلسه همچنین عنوان شد سازمان‌ها و نهادهای دانش‌محور بسیاری در سطح منطقه برای مبارزه با مشکل ریزگردها فعالیت می‌کنند که اطلاعات خوب و جامعی در این زمینه به دست آورده‌اند اما این اطلاعات شکل منسجمی نداشته و در نهایت نمی‌توانند راه‌حلی اساسی برای مقابله با طوفان‌های گردوغبار پیدا کنند.

شرکت‌کنندگان همچنین تاکید کردند مرکز اپدیم نه تنها مرجعی مطمئن برای به اشتراک گذاری این اطلاعات مربوط به بلایای طبیعی میان کشورها است، بلکه با پردازش و تحلیل منسجم داده‌ها و تلاش همه اعضا برای تولید و تبادل دانش فنی در این زمینه می‌توان به جای غافلگیری در برابر حوادث طبیعی، از آنها پیشگیری کرده و میزان خسارات انسانی و اقتصادی ناشی از آنها را به حداقل رساند.

دومین نشست نیز با حضور حمید پورمحمدی رییس شورای حکام اپدیم، تزیانا بوناپاسه معاون شمشاد اختر، شهردار تیمپو بوتان، نمایندگان کشورهای عضو اسکاپ، نهادها و وزارتخانه‌های مرتبط با مبحث بلایا از جمله سازمان برنامه و بودجه کشور، مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی، سازمان نقشه برداری کشور، پژوهشگاه بین المللی زلزله، سازمان هواشناسی، وزارت امور خارجه، سازمان محیط زیست و … برگزار شد.

در این نشست، به تجارب کشورمان در خصوص زلزله بم و کرمانشاه اشاره شد و شهردار تیمپو به توضیحاتی درمورد دوره ریزپهنه‌بندی و تحلیل ریسک لرزه‌ای شهر که از سوی اپدیم در بوتان برگزار شده بود، پرداخت.

همچنین از سوی کارشناسان اسکاپ تاکید شد که در دهه‌های گذشته نگرانی درباره بلایای طبیعی کمتر از امروز بود اما با تغییرات اقلیمی، بلایای طبیعی زیادی مخصوصا در آسیا و اقیانوسیه هست که باید نگران آنها باشیم و خودمان را برای مقابله با این حوادث آماده کنیم. با توجه به این موضوع، تشکیل اپدیم یک ضرورت محسوب شده و از آنجا که بیشتر کشورهای منطقه هر کدام درگیر یک یا چند مخاطره طبیعی هستند، لازم است این تجارب را در اختیار دیگر کشورها قرار دهند.

در پایان، بیانیه‌ای درمورد لزوم ایجاد پایگاه‌های تبادل اطلاعات و دانش به شکل الکترونیک و آموزش از راه دور کارشناسان کشورهای عضو اپدیم صادر شد. این بیانیه همچنین بر لزوم حمایت تکنیکی از همه کشورهای منطقه برای ارتقای دانش و آمادگی هر چه بیشتر برای مقابله با حوادث و مخاطرات طبیعی تاکید کرد.

پایان پیام

کد خبر : 77621 ساعت خبر : 5:43 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=77621
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات