انواع غذاهای محلی رشت

با انواع غذاهای محلی رشت و گیلان آشنا شوید.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، در آخرین بخش از معرفی غذاهای گیلانی یه معرفی غذاهای زیر می‌پردازیم:

 مرغ‌ ترش

مرغ‌ را با لپه‌ و آب‌ پخته‌، گشنیز و تره‌ و جعفری‌ که‌ قبلا ساطوری‌ شده‌ و در تابه‌ با روغن‌سرخ‌ شده‌ باشد در ظرف‌ مرغ‌ پخته‌ می‌ریزند. پیاز سرخ‌ را با ادویه‌ و نمک‌ و آب‌ غوره‌به‌ آن‌ اضافه‌ نموده‌ می‌جوشانند تا پخته‌ شود.

 مرغ‌ کولا

فسنجان‌ خشک‌ است‌ با نانی‌ که‌ در کوچصفهان‌ با آرد برنج‌ پخته‌ می‌شود و به‌ نام‌ نان‌برنجی‌ معروف‌ است‌.

 ماهی‌ دبیج‌

ماهی‌ سفید را که‌ تکه‌ تکه‌ شده‌ است‌، چنانچه‌ با روغن‌ داغ‌ تابه‌ با پوست‌ سرخ‌ کنند،ماهی‌ دیبیج‌ نام‌ خواهد گرفت‌.

 ماهی‌ فی‌ ویج‌

شکم‌ ماهی‌ را از بالا تا پایین‌ شکافته‌ و بعد از شستن‌، سر و دمش‌ را به‌ هم‌ می‌آورند وبعد از داخل‌ کردن‌ کشمش‌ و گردو‌ ساییده‌ شده‌ و نعناع‌ و گلپر در شکم‌ ماهی‌، آنرادوخته‌ توی‌ کماجدان‌ جامی‌ دهند و کمی‌ روغن‌ زیر کماجدان‌ می‌ریزند و روی‌ اجاق‌می‌گذارند تا با حرارت‌ ملایم‌ پخته‌ شود.

 ماهی‌ مالتا

شکم‌ ماهی‌ را از بالا تا پایین‌ می‌شکافند و داخل‌ شکم‌ را تمیز شسته‌ نمک‌ و فلفل‌ وسماق‌ زده‌ و با سینی‌ در تنور خانه‌ یا اجاق‌ نانوایی‌ می‌گذارند تا کباب‌ شود و پس‌ ازکباب‌ شدن‌ مقداری‌ آب‌ نارنج‌ رویش‌ ریخته‌ و با نان‌ می‌خورند.

 ماهی‌ نارنجان‌

ماهی‌ سرخ‌ شده‌ است‌ که‌ با آب‌ نارنج‌ و تخم‌ مرغ‌ و کمی‌ سیر پخته‌ شده‌ باشد.

 متنجن‌

مرغ‌ پخته‌ شده‌ای‌ است‌ با روغن‌ و گردوی‌ ساییده‌ شده‌ و آب‌ غوره‌ و خیار یا کدو یا بادمجان‌ و کشمش‌ و قیسی‌ با گلپر و دارچین‌.

مسمای‌ بادمجان‌

مرغ‌ پخته‌ شده‌ با بادمجان‌ پوست‌ کنده‌ی‌ سرخ‌ شده‌ و پیاز ریز ریز شده‌ و آب‌ غوره‌ راگویند.

 میرزا قاسمی‌

منسوب‌ به‌ شخصی‌ بنام‌ میرزاقاسم‌ که‌ آنرا اختراع‌ کرد. بادنجان‌ را روی‌ آتش‌ گذارده‌،پوستش‌ را بعد از کباب‌ شدن‌ می‌کنند و بعد با سیر لِه‌ شده‌ که‌ سرخ‌ شده‌ باشد در خُکاره‌(تابه‌) می‌پزند و در آخر، تخم‌مرغ‌ و زردچوبه‌ و آب‌ گوجه‌فرنگی‌ و ادویه‌ به‌ آن‌ می‌افزایند.

 نازخاتون‌

گوشت‌ و بادمجان‌ پخته‌ شده‌ با نعناع‌ و جعفری‌ و آب‌ غوره‌ و نمک‌ و فلفل‌ است‌.

 واویشکا

قطعات‌ ریز ریز شده‌ گوشت‌ گوسفند یا دل‌ و قلوه‌ و جگر این‌ حیوان‌ را گویند که‌ روی‌تابه‌ با روغن‌ و پیاز و گوجه‌فرنگی‌ سرخ‌ شده‌ باشد. نام‌ دیگر این‌ غذا «چغورپغور» است‌که‌ در تهران‌ به‌ آن‌ «حسرت‌ الملوک‌» می‌گویند.

 ورقه‌ از غذاهای محلی رشت

بادمجانی‌ است‌ که‌ پس‌ از کنده‌ شدن‌ پوستش‌، آنرا بطور حلقوی‌ می‌برند و با روغن‌سرخ‌ نموده‌ تخم‌مرغ‌ در آن‌ می‌شکنند.

 یخنی‌

خوراک‌ معمولی‌ همه‌ جای‌ ایران‌ (دیزی‌) است‌ که‌ در گیلان‌ سابقاً یخنی‌ نام‌ داشته‌ وامروزه‌ به‌ آن‌ آب‌ گوشت‌ می‌گویند. گوشت‌ گوسفند است‌ با نخود و لوبیا و پیاز وسیب‌زمینی‌ قاچ‌ شده‌ یا درسته‌ که‌ در آب‌ با کمی‌ دنبه‌ گوسفند پخته‌ شده‌ باشد.

انواع‌ آش‌ در غذاهای محلی رشت

آش‌ اوماج‌ ـ آش‌ قلیه‌ ـ آش‌ آلو ـ پیاز آش‌ ـ آش‌ کشک‌ ـ شل‌ زرد ـ شوربا ـ برش‌ ـ شله‌قلمکار ـ آش‌ آبغوره‌.

انواع‌ تنقلات‌

قیماق‌ ـ فیرنی‌ ـ شیربرنج‌ ـ ترک‌ ـ مشتکا ـ نصیرخانی‌ ـ مسقطی‌ ـ پلادانه‌ حلوا ـگزنگبینی‌ حلوا ـ رغایب‌ حلوا ـ قیبده‌ یالمکا ـ قرابیه‌ ـ زول‌ بیا ـ بامیا ـ رشته‌ خشکار ـخاتون‌ پنجره‌ ـ اگرده‌ ـ دنده‌ کوب‌ ـ انگشت‌ پیچ‌ و خکاره‌ دیبیج‌.

پایان پیام

کد خبر : 101998 ساعت خبر : 11:37 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=101998
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات