گلونی

تشریح خسارات بارندگی در بروجرد

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد گفت: بارندگی اخیر ۱۰ میلیارد ریال به اراضی کشاورزی شهرستان بروجرد خسارت وارد کرده است.

به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از ایسنا، رضا امینی در جمع خبرنگاران، افزود: بارندگی در پنج روستای شهرستان بروجرد باعث تخریب و وارد آمدن خسارت به کانال‎های آب، استخرهای آب کشاورزی و جاده‎های بین مزارع و اراضی باغی و زراعی شد.

وی اظهار کرد: اراضی کشاورزی روستاهای هزار جریب، کشت باغ، چشمه، بردبل و قلعه نو دالوندی از دهستان والانجرد در بارندگی‎های اخیر خسارت دیدند.

این مقام مسئول یادآور شد: بارندگی ۳۰ تیرماه در شهرستان بروجرد منجر به جاری شدن سیلاب در برخی از روستاها و اراضی کشاورزی این شهرستان شد.

پایان پیام

تاریخچه بروجرد

بُروجـِرد مرکز شهرستان بروجرد، دومین شهر پرجمعیت استان لرستان و سی و نهمین شهر پرجمعیت ایران است. این شهر در شمال دشت حاصلخیز سیلاخور قرار گرفته و قله‌های مرتفع گرّین از مجموعه رشته کوه‌های زاگرس، شمال غربی تا جنوب شرقی آن را دربر گرفته‌اند. سراب‌های دائمی متعددی که از دامنه این کوه‌ها جاری است، در اقتصاد منطقه و توسعه شهر بروجرد نقش داشته‌اند. بروجرد از گذشته‌های دور، دارای موقعیت ویژه ارتباطی بوده‌است و امروزه نیز قرارگیری این شهر بر سر شاهراه تهران – جنوب یکی از عوامل رونق اقتصادی آن به‌شمار می‌رود. بروجرد در اواخر دوره ساسانیان یکی از شهرهای ناحیه پهله از سرزمین ماد بود.

گرد و کرد در اسامی شهرهای ایرانی به معنای شهر، آبادی و ساخته و اثر هستند. اشکانیان و ساسانیان شهرها را بیشتر با پسوند گرد می‌ساخته‌اند همانند سوسنگرد، دارابگرد و بروگرد (بروجرد). عده‌ای نام درست بروجرد را ویروگرد دانسته‌اند که به معنای شهر و ساخته ویرو شاهزاده اشکانی است. کوهی در غرب بروجرد با نام ولاش نیز یادآور نام شاهان اشکانی است. اما معتبرترین نوشته‌ها، بروجرد را پیروزگرد دانسته‌اند که آن را به فیروز ساسانی منتسب می‌کند. سعید نفیسی بروجرد را از شهرهای ساسانیان و اصل آن را بروگرد و ساخته از «بر» + «گرد» دانسته‌است که به معنای شهری است که گرد است و بر و میوه فراوان دارد.

خروج از نسخه موبایل