به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از ایسنا، مدیرکل انتقال خون لرستان گفت: مردم استان طی ۴ ماه اول سالجاری، ۱۳ هزار و ۵۹۹ واحد خون اهدا کردهاند.
دکتر امیرحسین تروند افزود: در چهارماهه اول سالجاری ۱۶ هزار و ۵۷۰ نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه کردهاند.
وی اظهار کرد: از مجموع خونهای اهدایی، ۱۲ هزار و ۴۲۸ واحد مربوط به مردان و ۱۱۷۱ واحد مربوط به زنان بودند.
مدیرکل انتقال خون لرستان تصریح کرد: اهداکنندگان مستمر با اهدای ۶۴۸۳ واحد خون و درصدی نزدیک به ۵۰ بیشترین سهم را در اهدای خون داشتهاند.
پایان پیام
انتقال خون
انتقال خون به فرایند انتقال خون یا فراوردههای خونی از شخص اهداکننده به دستگاه گردش خون فرد دیگر گفته میشود. انتقال خون هنگامی صورت میگیرد که خون اهداشده پس از تجویز پزشک، با تزریق در سیاهرگ دریافتکننده، بهطور مستقیم در جریان خون او وارد میشود.
خونِ اهداکنندگان داوطلب واجد شرایط لازم (با انجام برخی پایشها)، توسط مراکز انتقال خون جمعآوری میشود. سپس خون هدیهشده برای بررسی ایمنی و سلامت آن مورد آزمایشهای غربالگری و تأیید سلامتی قرار گرفته و خونی که در این آزمایشها، رد شود با شرایط خاص و با حفظ کامل ایمنی سوزانده و معدوم میگردد. خون و فراوردههای خونی سالم به بانک خون مراکز درمانی تحویل و در مواقع نیاز برای یکی از بیماران نیازمند مصرف میشود. در بیشتر موارد اهدا کننده، بیمار مصرفکننده خون یا فراورده را هیچگاه ندیده و نمیشناسد.
انتقال خون برای درمان بسیاری از مشکلات پزشکی فرد دریافتکننده، مانند بیماریهای خونی، سرطان و نیز درمان برخی جراحتها و جراحیهای بزرگ که در آن خون از دست رفتهاست، دارای اهمیت است. پزشکان با در نظرگرفتن علت و شدت کم خونی (هموگلوبین پایین)، بیماری و علائم آن، نیاز به انتقال خون را تعیین میکنند. همچنین انتقال پلاکت در صورت پایین بودن پلاکتهای خون یا اختلال در عملکرد آنها و انتقال پلاسما برای تأمین پروتئینهای خون و توقف خونریزی ضرورت دارد.