پروژه آزادراه خرم‎آباد – اراک با وضع مطلوب به سرانجام می‌رسد

معاون عمرانی وزیر کشور گفت: آزادراه خرم‎آباد – اراک از مهم‎ترین پروژه‎های راه‎سازی کشور است.

به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از ایسنا، هوشنگ خندان در بازدید از پروژه آزادراه خرم‎آباد – اراک در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به بافت زمین‎شناسی این منطقه اجرای چنین پروژه‎ای کار سختی است و باید با دقت ادامه کار را پیش برد؛ آزادراه خرم‎آباد – اراک یکی از مهم‎ترین پروژه‎های حوزه راه در کشور است.

وی بیان کرد: موسسه اجرای پروژه آزادراه خرم‎آباد – اراک مجری قوی است که به طور حتم به وضع مطلوب این پروژه را به سرانجام خواهد رساند.

خندان ادامه داد: امیدواریم این پروژه براساس برنامه زمان‎بندی شده ۲ ساله خود پیش رود تا زمینه آرامش و آسایش مردم این آزادراه برای تردد فراهم شود.

پایان پیام

در مورد اراک

از سده دوم اسلامی ناحیه میان همدان، ری و اصفهان، عراق نامیده می‌شد که بعدها برای تمایز با عراق عرب آن را عراق عجم نامیدند. عَراق، معرب اراک است. تاریخ بنیان اراک به دو قرن پیش و به دوران قاجار بازمی‌گردد. در آن زمان شهر به نام قلعه سلطان‌آباد خوانده می‌شد. علت نام‌گذاری این بود که شهر به دستور فتحعلی‌شاه قاجار ساخته شد. نام شهر بعدها به سلطان‌آباد، سپس به سلطان‌آباد عراق و در سال ۱۳۱۶ خورشیدی به اراک مبدل گشت. سعید نفیسی نظر می‌دهد که چون می‌خواستند نام قدیم را زنده کنند، نام شهر عراق را به اراک تبدیل نمودند. هرتسفلد محقق آلمانی شکل فارسی اراک را به معنی سرزمین هموار می‌داند.

برای واژه «اراک» معانی گوناگونی ذکر گردیده‌است که تعدادی از آن‌ها عبارت‌اند از: پایتخت، باغستان، نخلستان و شهرستان. بعضی افراد واژه «اراک» را برگرفته از ایراک که معرب آن کلمه عراق است، دانسته‌اند، زیرا در دوره‌های باستان به مرکز فلات ایران، ایرانستان و ایرانک گفته می‌شد و در دوره اسلامی و به ویژه از قرن یازدهم میلادی جغرافی‌نویسان مسلمان، منطقه یا سرزمین اراک را به صورت عربی شده آن، یعنی عراق تبدیل کردند. ولایت اراک منطقه وسیعی را شامل می‌شد. در دوره رضاشاه نام قدیمی را برگرداندند، امّا این نام صرفاً به بخش سلطان آباد اطلاق شد. حدود ۷۰۰ سال ادبیات فارسی تحت تأثیر تلفظ عربی بود که در آن حروف پ، ژ، گ، ک، چ و… حذف و دگرگون می‌شد.

کد خبر : 3190 ساعت خبر : 10:29 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=3190
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات