تولید ۲۵ درصد محصول باغی ارگانیک در لرستان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان از تولید ۲۵ درصد محصول باغی ارگانیک در استان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از ایسنا،مهندس بهروز بهاروند بیان کرد: در حال حاضر به جز گردو و انار محصول باغی ارگانیکی در استان وجود ندارد.

وی اضافه کرد: با این وجود مابقی محصولات و میوه‎های استان در حد متعارف سالم هستند و مشکل خاصی ندارند.

بهاروند با بیان اینکه به صورت لکه‎ای در شهرستان بروجرد مبارزات بیولوژیکی علیه آفات صورت می‎گیرد، افزود: انار به علت اینکه آفت مهم آن کرم گلوگاه است آفت‎کش خاصی بر رویش کارساز نیست و گردو را نیز شته و کنه تهدید می‎کند که نیازی برای سم‎پاشی خاصی ندارند برای همین ارگانیک هستند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: در حال حاضر ۲۵ درصد محصولات باغی استان ارگانیک هستند.

پایان پیام

تعریف ارگانیک

ریشه این لغت به زبان انگلیسی میانه بازمی‌گردد. کلمه یونانی (به لاتینorganikos) در دهه ۱۵۱۰ میلادی به معنای عضو یا ابزار بکاررفته است. معنای آن به عنوان “موجوات زنده ارگانیزه” نخستین بار در سال ۱۷۷۸ میلادی ثبت شده‌است. معنای آن به عنوان “بدور از کود و آفت کش شیمیایی در سال ۱۸۳۱ میلادی به ثبت رسیده‌است.

ارگانیک به عنوان صفت
  • مربوط به یا مشتق از مادهٔ زنده

ماده ارگانیک در خاک توسط کرم‌های خاکی شکسته می‌شود.

خاکی که به لحاظ ماده ارگانیک قوی باشد، مواد مغذی بیشتری تولید می‌کند.

  • محصولات ارگانیک

محصول ارگانیک به محصولی گفته می‌شود که اولاً منشأ آن کاملاً طبیعی باشد. ثانیاً در فرایند تولید آن از هیچ گونه ماده شیمیایی یا فرآیندی که باعث تغییر در ماهیت طبیعی مواد تشکیل دهنده می‌شود، استفاده نشده باشد. به عنوان مثال یک کرم مرطوب‌کننده صد در صد ارگانیک، محصولی است که اولاً تمام مواد تشکیل دهنده آن طبیعی باشند، ثانیاً در مراحل تولید محصول از کشت مواد اولیه تا بسته‌بندی نهایی، هیچ نوع ماده شیمیایی به آن اضافه نشده باشد. از جمله کودها و آفت کش‌های شیمیایی، نگهدارنده‌های شیمیایی و غیره.

  • شیمی

مربوط یااشاره به ترکیب‌های شیمیایی کربن دار که نهایتاً منشأ زیستی دارند که در شیمی آلی بررسی می‌شود.

شیمی آلی در مقابل شیمی معدنی است که شامل مشتقات ماده زنده نمی‌شود.

کربوهیدرات‌ها از فراوان‌ترین انواع مواد ارگانیک هستند.

  • کشاورزی

مربوط به روش‌های کشت و زرع که بدون استفاده از کودهای شیمیایی و آفت کش‌های سنتتیک (کارخانه‌ای) و مواد محرکه رشد گیاه، محصول‌های غذائی ارگانیک تولید می‌کند.

کد خبر : 3770 ساعت خبر : 10:30 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=3770
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات