چشمه ساسانی خرم‌آباد باز هم خشک شد

به گزارش پایگاه خبری گلونی، گرداب سنگی یا همان «گرداو بردینه» یکی از چشمه‌های باستانی شهر خرم‌آباد است که در سال‌های اخیر در تیرماه کم‌آب و خشک می‌شود. این بنای دوره ساسانی تا چند دهه پیش آب مصرفی مردم‌ خرم‌آباد را تامین می‌‌‌کرد و آب آن خانه به خانه می‌رفت. آب گرداب حالا به اندازه‌‌ای نیست که جاری شود و برای جاری شدن آن باید تا بارش‌های پاییز صبر کرد.

این گرداب در مرکز خرم‌آباد و در کنار میدان تختی قرار دارد. این بنا به شماره ۱۲۷۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

گزارش تصویری گلونی را از وضعیت فعلی این بنا ببینید.

عکس و خبر: انوشه میرمجلسی

در مورد خرم آباد

بیست و سومین شهر پرجمعیت ایران و مرکز استان لرستان است. جمعیت خرم‌آباد طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، ۳۷۳٬۴۱۶ نفر بوده‌است. شهر در ارتفاع ۱۱۴۷٬۸ متری از سطح دریا و در میان دره‌های زاگرس قرار دارد. فاصله خرم‌آباد تا تهران ۴۹۰ کیلومتر است و به دلیل قرار گرفتن در مسیر تهران – جنوب دارای اهمیت ارتباطی و راهبردی است. آزادراه شماره پنج ایران از این شهر عبور می‌کند.

در محل کنونی خرم‌آباد از دوره ایلامیان شهری با نام خایدالو وجود داشته و شهر شاپورخواست به دستور شاپور دوم بر خرابه‌های آن و در حدود محل کنونی شهر ساخته شده‌است. آثار تاریخی به جای مانده نشان می‌دهد خرم‌آباد یکی از شهرهای مهم غرب ایران در دوره ساسانیان بوده و فلک‌الافلاک یا دژ شاپورخواست از آثار به جای مانده دوره ساسانیان نماد شهر است. خرم‌آباد همچنین یکی از پایتخت‌های هزاراسپیان و آل حسنویه بوده‌است.

جاذبه‌های گردشگری تاریخی و طبیعی متعددی در سطح شهر خرم‌آباد وجود دارد که از آن جمله می‌توان به فلک‌الافلاک، مناره آجری، پل شاپوری، گرداب سنگی، سنگ نبشته، آرامگاه باباطاهر و دریاچه کیو اشاره کرد به‌طوری‌که این شهر برای نخستین بار در ایران از سوی دفتر منطقه‌ای سازمان ملل به عنوان یک شهر نمونه گردشگری انتخاب شده‌است.

کد خبر : 2302 ساعت خبر : 11:18 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=2302
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات