کاشت محصولات آب‌بر کاهش یابد

استاد دانشگاه ایالتی کالیفرنیا گفت: روند کاهشی کاشت بسیاری از محصولات آب بر و غیراساسی همانند هندوانه، سیب زمینی، ذرت و … باید شتاب بیشتری بگیرد.

به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از ایسنا،محمدرضا چایچی در کارگاه آموزشی سیستم‌های کم آبیاری که با حضور محققان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه و کارشناسان مدیریت ترویج جهاد کشاورزی استان کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به بحران آب و به دنبال آن بحران غذا در جهان، سه عامل تعیین کننده وضعیت آب در جهان را چرخه جهانی هوا، نزدیکی به منابع آب و نقشه توپوگرافی مناطق دانست و گفت: بر این اساس کشورها در دسته های متفاوتی چون خشک، نیمه خشک و …قرار می گیرند و متاسفانه کشور ما در دسته مناطق خشک قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه اصلی ترین کار در استفاده بهینه از سفره های آب زیرزمینی مدیریت مصرف و احساس مسئولیت مردم است، گفت: سفره های آب زیرزمینی باید تغذیه شوند که متاسفانه به دلیل خشکسالی تقریبا سه دهه گذشته این اتفاق نیفتاده و اگر به دلیل مصرف زیاد به آب فسیلی برسیم، آن سفره قابل بازسازی و بازیابی نخواهد بود، موضوعی که متاسفانه بروز آن دیگر تازگی گذشته را ندارد.

چایچی گفت: متاسفانه بخش عمده ای از آب استخراج شده هدر می رود و درصد بسیار بالایی از هدر رفت آب مربوط به مصرف بخش خانگی است، اما همچنان بیشترین میزان آب جهان در بخش کشاورزی مصرف می شود.

استاد پیشین دانشگاه تهران با اشاره به اینکه روند کاهشی کاشت بسیاری از محصولات آب بر و غیراساسی همانند هندوانه، سیب زمینی، ذرت و … باید شتاب بیشتری بگیرد، افزود: لازم است تا دولت نیز با واردات این نوع محصولات که اصطلاحا واردات آب مجازی نامیده می شود نقش اساسی خود را ایفا کرده و کارشناسان ترویج کشاورزی نیز با تمرکز بیشتر نسبت به معرفی محصولات جایگزین و کم مصرف اقدام کنند تا تخلیه سفره های آب زیرزمینی کاهش داده شود، چرا که مشکل آب نه خاص کشور ما بلکه مشکلی جهانی بوده و روند کنونی مصرف تا همین جا هم فاجعه بار بوده است.

پایان پیام

کد خبر : 4384 ساعت خبر : 7:45 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=4384
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات