به گزارش پایگاه خبری گلونی، پلیس راه ناجا هشدار داد که بارش برف و باران در محورهای کشور به شرح زیر مجددا آغاز شده است:
بارش خفیف برف در ارتفاعات محور کرج- چالوس و استان گیلان (محور اسالم-خلخال)
بارش باران در استانهای آذربایجان غربی (اکثر محورها)، آذربایجان شرقی (محور قره چمن)، اردبیل (محور اردبیل-سراب)، کردستان (محورهای سقز-دیواندره و مریوان-سنندج)، مرکزی (محور اراک-بروجرد)، لرستان (محور خرم آباد-بروجرد)، گیلان (محورهای فومن-سراوان، رشت-فومن و آستارا)
سایر محورهای مواصلاتی کشور از جوی آرام و ترافیکی روان برخوردار هستند.
توصیه میشود رانندگان فاصله طولی را حفظ کرده و از سرعت و سبقت غیرمجاز خودداری کنند.
پایان پیام
چالوس
چالوس از شهرهای کُهن استان مازندران است که در جلگه میانی کرانه دریای خزر جای گرفتهاست. شهر چالوس در شرق شهرستان چالوس قرار دارد. اکثریت جمعیت شهر چالوس را بومیان کلارستاق که طبری تبار هستند تشکیل میدهند. مردم بومی شهر چالوس به زبان مازندرانی، که به تبری کلارستاقی شهرت دارد، صحبت میکنند.
در دوران پهلوی گروهی اهالی شرق گیلان به ویژه لنگرود برای کار در کارخانهٔ حریربافی و کار زراعت به چالوس مهاجرت نمودند و در دوران قاجار نیز ایل کرد خواجوند به چالوس تبعید شدند.
در دوران باستان چالوس بخشی از تپورستان و ناحیه رویان بود. چالوس که خود بخشی از کلارستاق هست به همراه کجور و تنکابن از نواحی اصلی سرزمین رویان بودهاست. رویان به سرزمینی آباد در غرب مازندران گفته میشد که شامل کجور (نور و نوشهر)، کلارستاق (چالوس، مرزن آباد و کلاردشت)، لنگا (عباسآباد و نشتارود)، تنکابن، سختسر، هوسم، طالقان، الموت، لورا، ارنگه، رودبار قصران و لارقصران میشد.
مردم چالوس به زبان طبری کلارستاقی که لهجه ای از زبان مازندرانی است سخن میگویند. زبان طبری کلارستاقی به همراه زبان طبری کجوری زیر مجموعه گویش طبری رویانی میباشد که از شهرستان نور تا نشتارود در شرق تنکابن گویش میشود.
گویش طبری رویانی زبان حکام اسپهبد رویان نیز بودهاست. در گذشته سرزمین رویان شهرستانهای نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت (کلار)، عباسآباد (لنگا) و تنکابن را شامل میشد و گاهی مرز غربی آن تا رودسر ادامه مییافت.