معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست بخش خصوصی دو کشور ایران و چین گفت: ایران و چین از اشتراکات تمدنی و فرهنگی بسیاری برخوردار بوده و این امر لزوم آشنایی جامعه چین با فرهنگ و تمدن ایران زمین را بیش از پیش آشکار میسازد. کشور ایران با برخورداری از جاذبههای فرهنگی و طبیعی بیشمار برای ورود هرچه بیشتر گردشگران چینی اعلام آمادگی کرده و زمینههای لازم را برای حضور گردشگران این کشور فراهم میکند.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، مسعود سلطانیفر که به منظور شرکت در اولین کنفرانس جهانی گردشگری برای توسعه به کشور چین سفر کرده است در نشست بخش خصوصی دو کشور که با حضور بیش از یکصد نفر از فعالین صنعت گردشگری چین از حوزههای مختلف تورگردانی، رسانههای تخصصی و سرمایه گذاری در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، گفت: بدون تردید برپایی چنین رویدادهایی موجب نزدیکی و شناخت هر چه بیشتر فعالین حوزه گردشگری دو کشور و توسعه تعاملات و روابط فی مابین خواهد شد. پیشینه و مناسبات سیاسی و اقتصادی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین همواره برخوردار از روابط حسنه و احترام متقابل بوده و نوید همکاریهای گسترده و امیدبخش را در آینده میدهد.
وی ادامه داد: امروزه صنعت گردشگری نقش مهمی در اقتصاد جهانی ایفا میکند. درآمدهای مستقیم و غیرمستقیم حاصل از فعالیتها و خدمات گردشگری بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار است، صنعت گردشگری یکی از سریعترین حوزههای در حال رشد اقتصادی بوده و پیش بینی میشود تا سال ۲۰۲۵ سالانه بهطور متوسط ۴ درصد افزایش یابد.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: براساس آمار منتشر شده توسط سازمان جهانی گردشگری طی سال گذشته بیش از ۱ میلیارد و ۱۸۴ میلیون نفر در جهان به گردشگری پرداختهاند که از آن میان بیش از ۱۱۷ میلیون نفر از کشور چین بودند. جمهوری اسلامی ایران امیدوار است با برنامهریزی مناسب درصد قابل قبولی از گردشگران چینی را در آینده نزدیک جهت بازدید از جاذبههای گردشگری خود جذب کند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: پس از امضای برنامه جامع اقدام مشترک جمهوری اسلامی ایران و کشورهای ۱+۵، شمار گردشگران ورودی بینالمللی به ایران از افزایش قابل توجهی برخوردار و با رشد ۲/۷ درصدی در مقایسه با مدت زمان پیش از آن مواجه شد. بیتردید ساماندهی امور اقامتی و پذیرایی شمار روزافزون گردشگران ورودی بینالمللی به ایران نیازمند زیرساختهای مناسب و با کیفیت در حوزه هتلداری، رستورانها، مراکز تفریحی و سایر حوزههای مرتبط با گردشگری است. حوزهای که به سبب سالها تحریم ناعادلانه جامعه جهانی بر جمهوری اسلامی ایران مغفول مانده و در شرایط جدید به طور جدی نیازمند توجه و سرمایهگذاری داخلی و خارجی است.
وی افزود: براساس مطالعات بهعمل آمده و با در نظر داشتن شمار در حال افزایش گردشگران ورودی، جمهوری اسلامی ایران نیازمند ساخت و تجهیز حداقل ۳۰۰ هتل ۳ تا ۵ ستاره در نقاط مختلف کشور است. تحقق این امر به سبب قوانین، مقررات و شرایط تشویقی بسیار مناسب برای سرمایهگذاران خارجی دور از انتظار نیست، شرایطی که در حال حاضر موجب جلب توجه و سرمایهگذاری بسیاری از شرکتهای معتبر بینالمللی و احداث چند هتل ۴ و ۵ ستاره مطابق با استانداردهای بینالمللی در تهران و چند شهر ایران شده است. مایلم به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان به سرمایهگذاران چینی نسبت به سودمند بودن سرمایهگذاری آنها در حوزه آیندهدار و امیدبخش گردشگری اطمینان کامل داده و مراتب آمادگی سارمان خویش را در ارتباط با ارائه کلیه تسهیلات و توصیههای مربوطه اعلام نمایم.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: نگرش مثبت ایرانیان نسبت به گردشگران خارجی، ادب و برخوردهای صمیمی و دوستانه که از فرهنگ غنی آنان نشأت میگیرد به عنوان سرمایهای مهم جهت نیل به توفیقات حال و آینده گردشگری ایران به شمار میرود بسیاری از گردشگران خارجی پیش از ورود به ایران، به دلایل مختلف به ویژه تبلیغات مخرب رسانههای گروهی غربی فضای داخل کشور ما را گونه دیگر تجسم میکردند اما در سفرهای خود به ایران به این نتیجه رسیدهاند که ایران فضایی سرشار از امنیت و صلح دارد، ایران به اذعان بسیاری از صاحبنظران و مطبوعات معتبر بینالمللی یکی از ۱۰ مقصد مهم و برتر گردشگری در سال ۲۰۱۶ است.
وی ابراز امیدواری کرد، عملکرد مثبت دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی ایران در کنار جلب توجه اصحاب رسانه کشور دوست و برادر چین نسبت به معرفی جاذبهها و ظرفیتهای شگفتانگیز گردشگری، موجبات توسعه و تقویت این صنعت را در ایران فراهم آورد.
سلطانیفر تصریح کرد: بی شک نقش خبرنگاران و مطبوعات کشور چین در این عرصه بسیار مهم و حیاتی است سازمان میراث فرنگی، صنایع دستی و گردشگری، آمادگی کامل خود را جهت میزبانی از خبرنگاران چینی، سازماندهی تورهای آشناسازی برای آنها اعلام میکند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اطمینان دارم با حضور هیئتهای خبرنگاری، کارگردانان و تهیهکنندگان فیلمهای مستند گردشگری چین در ایران طی سالهای نه چندان دور شاهد افزایش قابل ملاحظهای در شمار گردشگران چینی به ایران خواهیم بود کشور ایران و چین از اشتراکات تمدنی و فرهنگی بسیاری برخوردار بوده و این امر لزوم آشنایی جامعه چین با فرهنگ و تمدن ایران زمین را بیش از پیش آشکار میسازد.
وی افزود: کشور ایران با برخورداری از جاذبههای فرهنگی و طبیعی بیشمار برای ورود هرچه بیشتر گردشگران چینی اعلام آمادگی نموده و زمینههای لازم را برای حضور گردشگران این کشور فراهم میکند، جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر با هدف معرفی جاذبههای گردشگری و فرصتهای سرمایهگذاری مربوطه، دو نمایندگی اطلاعرسانی گردشگری در شهرهای گوانگجو و شانگهای ایجاد کرده و نسبت به اعطای مجوزهای بیشتر نمایندگی اعلام آمادگی میکند.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: جاده باستانی ابریشم یکی دیگر از حوزههای همکاری گردشگری دو کشور به شمار میرود این جاده با اتصال غرب به شرق همواره رابطه میان اروپا و آسیا و مسیری برای مبادلات اقتصادی، فرهنگی و همکاریهای دوستانه بوده است در طول تاریخ جایگاه سرزمین کهن و باستانی پارس همواره موقعیت فرهنگی و جغرافیایی بیهمتایی به جاده ابریشم عطا کرده است. اینجانب بر اهتمام دولت جمهوری اسلامی ایران نسبت هب ارتقا و افزایش همکاریها جهت توسعه گردشگری پایدار در مسیر جاده ابریشم تاکید کرده و آمادگی سازمان خود را در ارتباط با انتشار اطلاعات، تبادل فرهنگی و همکاریهای تجاری و مالی بهتر ایفا نمایم.
وی گفت: بیشک در این ارتباط نقش و اهمیت، حضور و پشتیبانی دولت چین در چارچوب سیاست توسعه جاده ابریشم غیرقابل انکار است.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با درنظر داشتن برگزاری ششمین نشست کارگروه برنامه راه ابریشم سازمان جهانی جهانگردی که طی ماه گذشته در شهر ارومیه برگزار شد، علاقهمندی خود را جهت سرمایهگذاری در پروژههای مشترک جاده ابریشم با رویکرد توسعه پایدار، برگزاری تورهای تلفیقی در کشورهای مسیر، آموزش راهنمایان گردشگری و انجام فعالیتهای بازاریابی و تبلیغاتی مشترک در زمینه معرفی محصولات گردشگری این مسیر ابراز میدارد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همچنین با گنجاندن تورهایی به مقصد ایران در سبد فروش تورگردانان کشور چین از طریق برگزاری تورهای آشناسازی اصحاب رسانه و دفاتر خدمات مسافرتی، اهداف بلندمدتی را برنامهریزی کرده است.
در نظر است همزمان با دهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، تور آشناسازی جهت اصحاب رسانه و تورگردانان چینی در فوریه ۲۰۱۷ برگزار شود.
پایان پیام