به پیشنهاد احد رستگارفردو با حمایت پایگاه خبری گلونی کمپین لِغِنوخَرَ را در خرمآباد آغاز میکنیم. لطفا از آب گلآلود این روزهای خرمآباد عکس بگیرید و برای گلونی بفرستید. آب این روزهای خرمآباد را نه میشود خورد و نه نمیشود با آن حتی حمام کرد. خرمآباد شهر چشمههای جوشان است و در بهار و بعد از باران که چشمهها میخروشند مردم تا مدتها باید آب گلآلود بخورند.
عکس بگیرید و به نشانه اعتراض برای ما بفرستید تا به نام خودتان آنها را طراحی کنیم و در پایگاه خبری گلونی منتشر کنیم. عکسها را از طریق تلگرام به reza_saki@ برسانید و یا در اینستاگرام ما دایرکت کنید.
پایان پیام
خرمآباد
در محل کنونی خرمآباد از دوره ایلامیان شهری با نام خایدالو وجود داشته و شهر شاپورخواست به دستور شاپور دوم بر خرابههای آن و در حدود محل کنونی شهر ساخته شدهاست. آثار تاریخی به جای مانده نشان میدهد خرمآباد یکی از شهرهای مهم غرب ایران در دوره ساسانیان بوده و فلکالافلاک یا دژ شاپورخواست از آثار به جای مانده دوره ساسانیان نماد شهر است. خرمآباد همچنین یکی از پایتختهای هزاراسپیان و آل حسنویه بودهاست.
جاذبههای گردشگری تاریخی و طبیعی متعددی در سطح شهر خرمآباد وجود دارد که از آن جمله میتوان به فلکالافلاک، مناره آجری، پل شاپوری، گرداب سنگی، سنگ نبشته، آرامگاه باباطاهر و دریاچه کیو اشاره کرد بهطوریکه این شهر برای نخستین بار در ایران از سوی دفتر منطقهای سازمان ملل به عنوان یک شهر نمونه گردشگری انتخاب شدهاست.
شهر خرمآباد دارای آب و هوایی مدیترانهای با میزان بارندگی بسیار به ویژه در فصلهای بهار و زمستان است و از این روی ششمین مرکز استان پربارش در ایران محسوب میشود.
خرمآباد پس از جدایی استان لرستان از خوزستان در سال ۱۳۰۴ خورشیدی به عنوان مرکز استان تعیین و شهرداری آن نیز در سال ۱۳۰۵ تأسیس شد. مردم لر و لک در این شهر ساکن هستند و بهطور کلی اهالی خرمآباد بخشی از مردم فیلی بهشمار میآیند.زبان اصلی مردم این شهر لری خرمآبادی است.