ماندگاری آلودگی آب خرمآباد غیرقابل توجیه است
به گزارش پایگاه خبری گلونی لرستان که جزو استانهای پرآب کشور است در بهار امسال شاهد بارشهای کمنظیری نسبت به دهههای اخیر بوده است.
حسن مینایی پژوهشگر و متخصص محیط زیست و کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست در گفتوگو با گلونی گفت: همانطور که میدانیم مشکل کمآبی چندین سال است که ایران را تهدید میکند. اینک که با بارشهای اخیر این تهدید کمرنگ شده است معضلی دیگر پدیدار شده است که مربوط به کیفیت آب است. آب چشمهسارها و رودهای لرستان از دیرباز به عنوان آبهای کمترآلوده شده کشور محسوب میشدند.
ماندگاری آلودگی آب خرمآباد
آلودگی آبها از سه دیدگاه بررسی و مطرح میشود که آنها را آلودگی فیزیکی، آلودگی شیمیایی و آلودگی زیستی آب میخوانیم.
آب آشامیدنی شهر خرمآباد بیش از سه هفته است که مبتلا به آلودگی فیزیکی یا گلآلودی شده است و در کمال تعجب هنوز اقدامی موثر در جهت رفع و یا حداقل کم شدن این آلودگی نشده است. وجود ذرات خارجی در آب آشامیدنی علاوه بر ایجاد تغییرات نامطبوع در ماهیت فیزیکی و ظاهری آب، زمینهساز آلودگیهای دیگر از جمله آلودگی شیمیایی و آلودگی زیستی میشود.
این پژوهشگر و متخصص محیط زیست ادامه داد: شاید در جواب، متصدیان آب خرمآباد بگویند که به علت بارندگی کیفیت فیزیکی آب این شهر تحت تاثیر قرار گرفته اما از نقطه نظر علمی و منطقی مدت ماندگاری این آلودگی غیرقابل توجیه است. چنانکه امروزه روشها و امکانات زیادی در جهت رفع این آلودگی ابداع شده است و مورد استفاده قرار میگیرند و دیگر اینکه این سوالات اذهان عمومی و بالاخص اذهان علمی را درگیر خود میکند که آیا با یک بارندگی چند روزه این گونه زیرساختهای آب آشامیدنی یک شهر باید متزلزل شود و دیگر اینکه آیا برای یک شهر چندصد هزار نفری، امکانات و راهکارهایی در جهت رفع و مقابله با این آلودگی تعبیه و یا حداقل پیشبینی نشده است؟
به هر حال امیدواریم که مسوولین امور آب و بهداشت مساله را جدیتر پیگیری و رفع کنند چون که آلودگی آب میتواند سلامت یک جامعه را به مخاطره بیاندازد و در بدترین حالت منجر به یک فاجعه و بیماری فراگیر شود.
پایان پیام