پای سفره ایرانی به گردشگری باز میشود
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر داد: با برگزاری جشنوارههای منطقهای غذا در استانهای کشور، پای سفره ایرانی به صنعت گردشگری باز میشود.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، مرتضی رحمانیموحد ضمن اشاره به اهمیت نقش غذاهای ملی و محلی منطبق بر اقلیم و فرهنگ متنوع ایرانی و به کارگیری این ظرفیت در صنعت گردشگری کشور گفت: برگزاری جشنوارههای منطقهای غذا در استانهای کشور با اجرای نخستین جشنواره منطقهای در شهر رامسر استان مازندران از تاریخ ۳۰ تیرماه الی یکم مرداد ماه سال جاری، آغاز و تداوم خواهند یافت.
وی با بیان اینکه گردشگری و غذا هر دو صنایع مستقلی به شمار میآیند و برقراری پیوند میان این دو ظرفیت، منطبق بر رویکرد ورود سفره ایرانی به صنعت گردشگری در راس سیاست گذاری سازمان قرار دارد؛ افزود: ایده برگزاری «جشنواره غذا» پس از بررسی نتایج «همایش گردشگری غذا» در حاشیه نهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران در سال گذشته شکل گرفت که بلافاصله با تشکیل شورای سیاستگذاری متشکل از اساتید و صاحبنظران پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پژوهشکده مردمشناسی، موسسات فعال در حوزه غذا و نوشیدنی و مدرسین آشپزی، موضوع مربوطه و روند برگزاری، تاثیرات و بهرهبرداری بهینه از این اقدام در دستور کار قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: در نهایت براساس پیشنهادات صورت گرفته مقرر شد به منظور تحقق دلایلی از جمله تقویت بنیانهای فرهنگی مناطق مختلف، تدوین استانداردهای خوراک، تاکید بر فرآیند ثبت غذا به عنوان یکی از جاذبههای فرهنگی کشور و از عوامل تاثیرگذار توسعه صنعت گردشگری، تمرکز بر تنوع غذاهای ایرانی، احصا، حفظ و احیای غذاهای محلی و نیز بررسی پیش نیازهای مورد نیاز جهت سرو این غذاها در رستورانها و مراکز اقامتی جشنوارههای منطقهای در استانهای کشور با موضوع «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» برگزار شود.
معاون گردشگری تصریح کرد: بر این اساس، شاخصهای فرهنگی، قومی و اقلیمی ۸ منطقه برای برگزاری جشنواره منطقهای تعیین شد و همچنین برگزاری کلیه جشنوارههای خوراک توسط بخش خصوصی، با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و تمرکز بر موضوعات گوناگونی همچون مسابقات آشپزی، کارگاههای آموزشی و برنامههای فرهنگی متنوع با رویکرد غذاهای سنتی مناطق مختلف در برنامههای پیش رو قرار گرفت.
رحمانی موحد با اشاره به اینکه با تحقق این رویداد و استفاده از گنجینههای فرهنگی خود در زمینه غذا میتوانیم بر داراییهای گردشگری کشور بیافزاییم؛ اظهار کرد: بر این اساس فضای مساعدی ایجاد خواهد شد تا خوراک ایرانی را به بستری عمومی تبدیل کنیم و همچون سایر کشورهای موفق در این عرصه با استفاده بهینه از این ظرفیت، یکی از مهمترین شاخههای صنعت گردشگری را فعال نماییم.
این مقام مسئول با بیان اینکه هم اکنون موضوع معرفی غذاهای ملی و محلی در تمام دنیا به شدت در حال پیگیری است؛ افزود: متاسفانه علیرغم اینکه اقلیم متنوع و فرهنگ ایرانی در اقصی نقاط ایران غذاهای متنوعی را پدید آورده است؛ اما غذاهای محلی در حال فراموشی هستند و لازم است برای حفاظت از آنها اقدام شود؛ لذا لازم است که این موضوع به جدیت مورد پیگیری قرار گیرد.
معاون گردشگری در پایان یادآور شد: ما سفرههای متعددی همانند سفره هفت سین و سفره نذری و سفره یلدا و… در فرهنگ بومی خود میگشاییم؛ با این وجود مهمترین بخش بندی سفرههای ایرانی بر اساس نگاه تخصصی موجود سفره ملی و سفره محلی است که هرکدام با دارا بودن ویژگیها، سبک متمایز، خواص دارویی و شفا بخشی در جشنوارههای منطقهای غذا استانهای مختلف انعکاسی با شکوه خواهند داشت.
گفتنی است منطبق بر گفتههای این مقام مسئول، در نظر است اجرای هشت جشنواره منطقهای، استانداردها و شاخصهای گردشگری غذا (food tourism) نیز تهیه و بصورت ملی اجرایی شود.
پایان پیام
کد خبر : 18637 ساعت خبر : 2:16 ب.ظ