اولین تلسکوپ ایران با همکاری‌ بین‌المللی

دکتر محسن بهرامی رییس سازمان فضایی در نشست تخصصی فضایی که با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور در سازمان فضایی ایران برگزار شد، با اشاره به پروژه‌های در دستور کار این سازمان از اجرای پروژه‌هایی برای ساخت ماهواره‌برهای حامل ماهواره‌ها در مدارهای بالا‌تر و همچنین طراحی و احداث تلسکوپ با همکاری‌های بین‌المللی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، دکتر بهرامی با تاکید بر اینکه بخش فضایی کشور تنها مربوط به ساخت و پرتاب ماهواره نمی‌شود، اظهار کرد: ماهواره‌ها بخشی از فناوری‌های کشور هستند، از این رو امیدواریم مرکز فضایی ماهدشت این سازمان به مرکزی برای فعالیت‌های فضایی کشور تبدیل شود.

رییس سازمان فضایی گفت: در حال مذاکره با کشور ایتالیا هستیم تا به زودی ماهواره مصباح به کشور انتقال یافته و آماده پرتاب شود.

بهرامی با تاکید بر اینکه ماهواره‌های مصباح ۲ و ناهید ۱ در حال طراحی است، خاطرنشان کرد: علاوه بر آن ماهواره امیرکبیر، ظفر و دوستی از دیگر ماهواره‌هایی هستند که در دستور کار قرار دارند.

رییس سازمان فضایی ایران از اجرای پروژه‌هایی برای ساخت ماهواره‌برهایی که حامل ماهواره‌ها در مدارهای بالا‌تر باشند، خبر داد و یادآور شد: در بخش دانشجویی نیز همکاری‌های بین‌المللی با اپسکو داریم؛ به گونه‌ای که چندین پروژه مشترک با اپسکو داریم که نمایندگانی از دانشگاه‌ها برای مذاکره با این سازمان اعزام شده‌اند.

وی ابراز امیدواری کرد در این مذاکرات ایران بتواند سهم خود را از این پروژه‌ها دریافت کند.

بهرامی به برنامه‌های این سازمان تا افق ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: ‌ برنامه‌هایی در زمینه موقعیت‌یابی و ناوبری، اکتشافات فضایی، سنجش از راه دور و مخابرات فضایی از جمله برنامه‌های این سازمان تا افق ۱۴۰۴ است.

وی همچنین ساخت ماهواره ملی مخابراتی را از دیگر برنامه‌های این سازمان نام برد و با تاکید بر اینکه این پروژه فعال است، اضافه کرد: علاوه بر آن در جهت توسعه ماهواره‌های مخابراتی بومی برنامه‌هایی داریم که در این راستا پروژه ماهواره ناهید و امیرکبیر برای قرار گرفتن در مدار لئو از این گونه پروژه‌ها است.

بهرامی قرار گرفتن ماهواره‌ها در مدار ژئو را از دیگر برنامه‌های این سازمان نام برد و یادآور شد: دسترسی به این مدار نیاز به توسعه فناوری‌های متعدد دارد.

رییس سازمان فضایی ایجاد منظومه‌های مخابراتی لئو را از دیگر برنامه‌ها ذکر کرد و یادآور شد: علاوه بر آن با همکاری دانشگاه‌ها، پروژه‌های تحقیقاتی در زمینه توسعه بومی ماهواره‌های سنجش از راه دور تعریف شده است.

وی توسعه ایستگاه‌های زمینی را از دیگر برنامه‌های این سازمان نام برد و گفت: در این راستا علاوه بر تکمیل شبکه‌ ایستگاه‌های زمینی داخلی، احداث ایستگاه‌های زمینی خارجی نیز مورد نیاز است.

وی با اشاره به برنامه‌های این سازمان در زمینه اکتشافات فضایی افزود: در این راستا اقدام به طراحی و احداث اولین رادیو تلسکوپ ملی کردیم؛ ضمن اینکه در زمینه ایجاد پایگاه ملی داده‌های نجومی و فضایی نیز برنامه‌هایی در دستور کار داریم.

رییس سازمان فضایی همچنین از برگزاری مسابقه ماهواره‌های مکعبی خبر داد و در این باره توضیح داد: برگزاری این مسابقه به منظور جذب فناوری‌های مورد نیاز در آینده بسیار اهمیت دارد؛ از این رو با برگزاری این مسابقه دانشجویان با طراحی و ساخت ماهواره‌های مکعبی اقدام به توسعه فناوری‌هایی در این حوزه خواهند کرد.

بهرامی آخرین مهلت ثبت‌نام در این مسابقه را آخر اردیبهشت ماه ذکر کرد و یادآور شد: معاونت علمی نیز قول حمایت از این مسابقه را داده است.

رییس سازمان فضایی در بخش دیگر از سخنان خود با اشاره به اهداف کلان در حوزه فضایی در برنامه ششم توسعه گفت: ساخت و پرتاب اولین ماهواره سنجشی عملیاتی کشور و اولین ماهواره مخابراتی در مدار کشور، توسعه سامانه‌های کاربردی فضایی در زمینه ناوبری، حوزه محیط زیست، کشاورزی و توسعه همکاری‌ها و مشارکت‌های بین المللی از جمله اهداف کلان در برنامه ششم توسعه است.

بهرامی در پایان گفت: توضیح اینکه بخش خصوصی نیز در زمینه فناوری‌های فضایی فعالیت دارد که در آینده نزدیک برنامه‌های جدید سازمان برای ارتقا این فعالیت‌ها اعلام می‌شود.

پایان پیام

کد خبر : 18298 ساعت خبر : 9:30 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=18298
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات