خانه » پیشنهاد سردبیر » بازسازی مجدد سطح میدان آزادی آغاز شد

بازسازی مجدد سطح میدان آزادی آغاز شد

بازسازی مجدد سطح میدان آزادی

طرح بازسازی مجددسطح میدان آزادی برای دومین‌بار آغاز شد.

به گزارش پایگاه خبری گلونی طرح بازسازی سطح میدان آزادی برای دومین‌بار در ده سال گذشته آغاز شد. در این بازسازی که در حال انجام است، گودبرداری دیواره‌های کناری در حال انجام می‌باشد و در اطراف بنا راه آب‌هایی جهت هدایت آب باران ایجاد شده و پوشش‌های پلاستیکی تحت عنوان گاتر بر روی آنها نصب گردیده است.

تاکنون ۷۰۰ متر از سطح زمین با عایق حرارتی پوشیده شده است و در ضلع شمالی نیز سه گروه در حال نصب یک لایه ایزوگام جهت پوشاندن نواقص لایه‌های قبلی هستند.

بازسازی مجدد سطح میدان آزادی آغاز شد

میدان آزادی (پیش از انقلاب اسلامی: میدان شهیاد) بزرگ‌ترین میدان شهر تهران است که در بخش غربی آن جای گرفته‌ است.

این میدان به همراه برج آزادی در سال ۱۳۴۹ خورشیدی برای یادبود جشن‌های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران و به دستور محمدرضا پهلوی و توسط حسین امانت طراحی و ساخته شد و پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ به نام «میدان آزادی» نام گرفت.

این میدان از شرق به خیابان آزادی (خیابان آیزنهاور)، از شمال به بزرگراه محمدعلی جناح، از غرب به بزرگراه لشگری (جاده مخصوص کرج) و از جنوب به بزرگراه آیت‌الله سعیدی (بزرگراه شهیاد) پیوند دارد.

میدان آزادی در بخش غربی تهران جای گرفته ‌است و مسافرانی که از فرودگاه مهرآباد و از بزرگراه لشگری (جاده مخصوص کرج) به تهران وارد می‌شوند، به عنوان نخستین نماد شهری، با این میدان و بنای ویژه آن روبرو می‌شوند.

این میدان به شکل بیضی ساخته شده‌است که در مرکز آن برج قرار گرفته‌است و در حاشیهٔ آن دو مسیر سواره‌رو که در برخی از بخش‌ها به‌صورت زیرگذر ساخته‌شده، قرار گرفته ‌است.

در فضای میان بنای برج آزادی و مسیرهای پیرامون میدان نیز باغچه‌های چمن‌کاری شده به‌صورت شش ضلعی ساخته شده‌ است.

میدان آزادی با مساحت ۵۰٬۰۰۰ مترمربع پس از میدان نقش جهان با مساحت ۸۹٬۶۰۰ مترمربع، بزرگ‌ترین میدان ایران است و برج  یکی از شناخته‌شده‌ترین نمادهای تهران، با بلندای چهل و هشت متر در میان آن جای گرفته‌است.

برج آزادی یا شهیاد، در زمان محمد رضا شاه پهلوی به عنوان نماد پایتخت ساخته شد. طراح میدان شهیاد مهندس معمار حسین امانت بود.

بر پایه نظرسنجی‌های انجام شده بیشینه شهروندان تهرانی برج شهیاد را به عنوان نماد شهر تهران معرفی کرده‌اند.

همچنین بر پایه همین نظرسنجی میدان آزادی، پس از موزه‌ها و کاخ‌ها، سومین جایی است که شهروندان تهرانی برای معرفی به بازدیدکنندگان خارجی دارای اولویت می‌دانند.

از سال ۱۳۵۲ تا سال ۱۳۵۷ اسکناس‌های دویست ریالی ایران با تصویری از این برج چاپ و پخش می‌شد.

پایان پیام

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید