مدیر محیط زیست شهر تهران گفت: فقدان دریافت مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست و قصور مدیریت مجموعه در پیگیری مراحل قانونی دریافت مجوز، از جمله تخلفات مرکز نگهداری حیات وحش پارک ساعی است.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، محمدحسین بازگیر مدیر محیط زیست شهر تهران با اشاره به اعتراضهای صورت گرفته در خصوص مرکز نگهداری حیات وحش پارک ساعی، اظهار داشت: این مرکز متعلق به شهرداری منطقه شش تهران است و طی بازدیدهای مکرر اداره محیط زیست شهر تهران، مشخص شده مرکز نگهداری حیات وحش پارک ساعی دارای مشکلات متعدد است.
وی ادامه داد: فقدان دریافت مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست، قصور مدیریت مجموعه در پیگیری مراحل قانونی دریافت مجوز و کوتاهی در ارائه خوداظهاریهای سه گانه، گونههای موجود، ورودی و خروجی گونه به مرکز «اتلاف، زاد و ولد»، عدم همخوانی واحد قرنطینه موجود با اصول و دستورالعملهای مربوطه، برخی از مشکلات موجود در این مرکز است.
به گفته مدیر محیط زیست شهر تهران، نبود تمهیدات لازم برای پاکسازی و تصفیه آب حوضچهها و برکههای موجود و در نتیجه آلودگی آب برکهها، نامناسب بودن وضعیت ظاهری قفسها و عدم برخورداری از امکانات لازم برای استفاده به عنوان زیستگاه، عدم تطابق تغذیه حیوانات با برنامههای علمی و کارشناسی و فقدان آمار و مستندات در خصوص تهیه و نگهداری گونهها از دیگر مشکلات موجود در این مرکز است.
بازگیر بیان داشت: طی بازدید و بررسیهای مکرر از این مجموعه، اخطاریه و تذکراتی در خصوص رفع مشکلات و نواقص آن از جمله، جمع آوری و انتقال گونههای پستاندار همانند میمون رزوس صادر شده است.
وی افزود: همچنین با شهرداری و شورای شهر به منظور انتقال مشکلات و رفع آنها، مکاتبه و جلساتی با حضور مسئول این مرکز و مراکز مشابه از جمله مراکز نگهداری پارکهای ملت و چیتگر و نمایندگان دفاتر «حفاظت و مدیریت شکار و صید» و «تنوع زیستی و حیات وحش» برگزار شده است.
رئیس محیط زیست شهر تهران گفت: در این جلسات به تعیین تکلیف وضعیت این مراکز پرداخته و فرصت یک ماههای برای رفع نواقص، تکمیل درخواستها و ارائه مدارک لازم برای اخذ مجوز قانونی از محیط زیست در جهت ساماندهی این مرکز و مراکز مشابه در نظر گرفتهایم.
بازگیر خاطرنشان کرد: اگرچه در حال حاضر و پس از مذاکره با قائم مقام معاونت خدمات شهری شهرداری تهران، قول مساعد برای رفع مشکلات کنونی و دریافت مجوزهای لازم از سازمان حفاظت محیط زیست داده شده، اما در صورت عدم اقدام موثر توسط مسئولان این مراکز و تداوم روند کنونی، برابر قوانین و مقررات با آنها به عنوان واحدهاى غیرمجاز برخورد خواهد شد.
گفتنی است، در حال حاضر مرکز نگهداری حیات وحش پارک ساعی دارای ۱۲ مرغ و خروس محلی، ۳ بوقلمون، ۱۲ طاووس، ۲۵ اردک اسرائیلی، ۲۰ غاز خاکستری، ۱۰ قرقاول، ۲۰ مرغ مینا، ۶ عدد انواع قو شامل: گنگ، فریادکش و سیاه، ۱۵ بلدرچین، ۵ کبک، ۹ مرغ شاخدار، ۳۰ کبوتر زینتی، خانواده طوطی سانان شامل: ۱۲ کاسکو، ۲۵ طوطی کوتوله برزیلی، ۱ طوطی آمازون، ۱۳ شاه طوطی، ۴۰ طوطی طوق صورتی، ۲۰ عروس هلندی و ۶۰ مرغ عشق وجود دارند.
پایان پیام