به زودی شاهد پسماند ۱۰ میلیون دستگاه موبایل در کشور خواهیم بود

به زودی شاهد پسماند ۱۰ میلیون دستگاه موبایل در کشور خواهیم بود

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طبق پیش‌بینی‌ها به‌زودی حدود ۱۰ میلیون دستگاه تلفن همراه (موبایل) به عنوان زباله و پسماند در کشور خواهیم داشت که قطعاً باید برنامه‌ریزی برای بازیافت این پسماندها از طریق تکنولوژی‌های نوین صورت پذیرد.

به گزارش پایگاه خبری گلونی معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در همایش مهندسی و تکنولوژی‌های سبز برای آینده پایدار که صبح امروز سه شنبه در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، با اعلام اینکه طبق پیش‌بینی‌ها به زودی حدود ۱۰ میلیون دستگاه تلفن همراه (موبایل) به عنوان زباله و پسماند در کشور خواهیم داشت، گفت: قطعاً باید برنامه‌ریزی برای بازیافت این پسماندها از طریق تکنولوژی‌های نوین صورت پذیرد تا مجدداً قابل استفاده یا جذب در طبیعت باشند.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه امروز نگاه اقتصادی در جهان از اقتصاد خطی به اقتصاد دوار تغییر کرده است، اظهار کرد: مبنای اقتصاد دوار بازیافت و بازگشت تمامی مواد به طبیعت درست شبیه شکل اول یا بازگشت به چرخه تولید است به طوریکه هیچ دورریزی وجود نداشته باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: فناوری‌های نوین و سبز می‌توانند بازوی کمکی مناسبی در حوزه پسماند به خصوص پسماندهای صنعتی و الکترونیکی باشند و از این رو ضروری است تا این موضوع مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی با اشاره به اقدام‌های سازمان حفاظت محیط زیست برای بسط و توسعه فناوری‌های نوین و سبز در حوزه محیط زیست، گفت: برگزاری استارتاپ های سبز با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری و مراکز علمی و دانشگاه‌ها، ایجاد صندوق ملی محیط زیست به عنوان ابزار شتاب‌دهنده فناوری‌های سبز، برگزاری نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست در اسفندماه سال جاری با حضور کشورهای مختلف دنیا و فرصتی که برای انتقال و تبادل دانش، تجربه و تکنولوژی در حوزه محیط زیست ایجاد می‌شود، از جمله این فعالیت‌ها است.

به گفته ابتکار، توسعه تکنولوژی‌ها و فن آوری های سبز علاوه بر کمک فزاینده به رفع چالش‌های محیط زیستی کشور می‌تواند به رشد و رونق اقتصادی کشور نیز کمک کند.

تأثیر۲ میلیون مشعل و موتورخانه در آلودگی هوای تهران

به زودی شاهد پسماند ۱۰ میلیون دستگاه موبایل در کشور خواهیم بود

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه در حال حاضر، حدود ۲ میلیون مشعل و موتورخانه در منازل تهران می‌سوزد که نقش به‌سزایی در آلودگی هوای این کلان شهر دارد، افزود: بخش مهمی از این میزان مصرف به دلیل الگوی نادرست مصرف انرژی و سوخت در کشور، منجر به  اتلاف و هدر رفت انرژی، همچنین تولید آلودگی هوا و افزایش میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری سیاست ملی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۹ برای کاهش ۵۰ درصدی شدت انرژی در کشور از طریق اصلاح الگوی مصرف انرژی و جلوگیری از هدر رفت آن، خاطرنشان کرد: ضروری است برای جلوگیری از این روند اتلاف انرژی در کلیه ساختمان‌های دولتی، اداری، خانگی، نیروگاهی برنامه ریزی دقیقی صورت پذیرد تا از طریق اصلاح الگوی مصرف موفق به کاهش میزان انرژی مصرفی، آلودگی هوا تولید و انتشار گازهای گلخانه‌ای شویم.

وی ادامه داد: علاوه بر سیاست و تکلیف ملی، تعهد و هدف گذاری جهانی نیز در زمینه مقابله با گرمایش زمین، تغییر اقلیم و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای وجود دارد که ج.ا.ایران نیز همگام با جامعه جهانی در این زمینه برنامه‌ای ارائه داده تا با لحاظ رشد اقتصادی ۸ درصدی تا سال ۲۰۳۰  از میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای خود ۴ درصد غیرمشروط و ۸ درصد مشروط به رفع کامل تحریم‌ها و انتقال تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین کم کندکه موفقیت وافق هسته‌ای و مذاکرات برجام در دستیابی به فن‌آوری‌های نوین و سبز و گسترش همکاری‌های محیط زیستی با سایر کشورهای جهان بسیار تاثیرگذار بوده است.

ابتکار ضمن تاکید بر اینکه توافق نامه پاریس توسط دولت و مجلس به تصویب رسیده است، تصریح کرد: البته ما کشوری نیازمند توسعه و رشد در بخش صنعتی، انرژی و در حوزه نفت و گاز هستیم و موضوع توسعه در کشور اولویت دارد و نمی‌توانیم آن را نادیده بگیریم اما این توسعه باید به سمت توسعه پایدار و با حاکمیت نگاه محیط زیستی حرکت کند.

وی ادامه داد: ضروری است در مسیر توسعه کشور، حفظ محیط زیست را بخشی از مسئله بدانیم و در تفکر علمی، مدیریتی و سیاست گذاری خود آن را به صورت جدی مد نظر قرار دهیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: شاید در گذشته این طور فکر می‌کردیم که باید نگاه جداگانه‌ای به مهندسی و محیط زیست داشته باشیم، اما امروزه این تفکر تغییر کرده و سیاستگذاران به این نتیجه رسیدند که توسعه باید در کنار حفظ محیط زیست انجام شود.

ابتکار گفت: کشور چین نمونه بارز اندیشه مهندسی جدا و محیط زیست جدا است. امروزه چین در زمینه اقتصاد رتبه بسیار خوبی در جهان دارد و از یک کشور در حال توسعه به یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان از نظر اقتصادی تبدیل شده است؛ اما با معضل آلودگی هوا دست به گریبان است.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: امروزه میزان شاخص آلودگی هوا در برخی از شهرهای چین به بالای ۳۰۰ رسیده و در شهر پکن در برخی از روزها این شاخص به ۵۰۰ هم می‌رسد.

ابتکار افزود: دولت چین پیش بینی می‌کند که برای گذر از این مرحله و رسیدن به هوای پاک باید ۹۰۰ میلیارد دلار هزینه کند.

وی تاکید کرد: ما باید از این تجربیات عبرت بگیریم و در مسیر درست توسعه همگام با دانش روز و فرهنگ بومی و دینی خود حرکت کنیم.

ابتکار اظهار کرد: امروز ۵۰۰ میلیون نفر در چین در معرض آلودگی شدید هوا قرار دارند در حالی که در تهران حداکثر در بدترین شرایط شاخص آلودگی به ۱۶۰ ppm می‌رسد؛ از سال ۱۳۹۲ که دولت برنامه‌های کاهش آلودگی هوا اعم از حذف بنزین پتروشیمی، توزیع بنزین با استاندارد یورو ۴ و کاهش گوگرد گازوئیل از ۷ هزار ppb به کمتر از ۱۰۰ ppb را آغاز کرده است آلودگی هوا رو به کاهش است.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: همچنین اگر خودرویی با استاندارد یورو ۴ تولید نشود، اجازه شماره گذاری به آن نخواهیم داد.

ابتکار گفت: باید نگاهمان نسبت به توسعه و محیط زیست اصلاح شود که خوشبختانه این نگاه در سیاست‌های ابلاغی نظام در زمینه محیط زیست که توسط مقام معظم رهبری سال گذشته ابلاغ شد، به طور کامل دیده شده است، در واقع نقشه راه برای کشور ترسیم شد.

وی ادامه داد: در نگاه دولت هم مسئله سازگاری توسعه کشور با محیط زیست و نگرش توسعه پایدار دیده شده که در این زمینه همگرایی خوبی بین مجلس و دولت به وجود آمده است.

به زودی شاهد پسماند ۱۰ میلیون دستگاه موبایل در کشور خواهیم بود

معاون رئیس جمهور با اشاره به این که تصویب قانون هوای پاک آخرین مراحل خود را در مجلس می‌گذراند، گفت: برای داشتن هوای سالم و همزمان توسعه، نیازمند یک برنامه فرابخشی میان سازمان‌ها و نهادهای مختلف در کشور هستیم و دولت گام‌های خوبی در این زمینه برداشته است، همچنین استفاده از تجربیات جهانی نیز در دستور کار قرار دارد.

ابتکار ادامه داد: برای هشت کلان شهر کشور که بحران آلودگی هوا دارند برنامه‌ای خاص خودشان برای کاهش آلودگی تعریف شده و اکنون با همکاری دانشگاه‌ها در حال بازنگری برخی از آنها هستیم تا منطبق با سیاهه انتشار منتشر شوند.

وی افزود: اجرای برنامه‌های زیادی برای حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا در دست اجرا است و با مدیریت کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا و همکاری نهادها و دستگاه‌های مختلف و همکاری ویژه معاونت اجرایی ریاست جمهوری درصدد جلب همکاری بانک‌ها در راستای کاهش آلودگی هوا به ویژه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده هستیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: می‌توانیم بگوییم در حال حاضر در حوزه سیاست گذاری آلودگی هوا مشکلی نداریم.

ابتکار با اشاره به تأثیر فناوری نوین در توسعه کشور همگام با حفظ محیط زیست گفت: فناوری سبز می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد تا از فناوری‌های آلاینده و قدیمی به سمت فناوری‌های جدید و پاک پیش رویم.

برای خواندن مطالب دیگر می‌توانید به سایت گلونی مراجعه کنید.

ویدیوهایی درباره این موضوع در آپارات گلونی ببینید.

به زودی شاهد پسماند ۱۰ میلیون دستگاه موبایل در کشور خواهیم بود

پایان پیام

کد خبر : 32088 ساعت خبر : 2:45 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=32088
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات