کشف راه آب سنگی در چهار باغ عباسی اصفهان

سرپرست هیأت گمانه زنی، شناسایی و احیای کف فرش چهار باغ عباسی اصفهان، از کشف راه آب سنگی و بقایای مختصری از حوض نمای دورتا دور سنگی و حجاری شده در محدوده چهار باغ روبه روی کاخ خیمه‌گاه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سعید شهباز با اشاره به گمانه زنی روبه روی شیخ بهایی برای حوض نما گفت: در این محل بقایایی از سنگ چین با قطعات بزرگ یافت شد که مستندات آن در سفر نامه‌ها و پیوشته‌های کتاب‌ها و عکس‌های قدیم وجود دارد.

این باستان‌شناس همچنین با اشاره به ادامه کاوش از چهارباغ به سمت بقایای معماری جهان‌نما، گفت: در این محدوده  ترانشه ۱۰ در ۱۰ و گمانه ۵ در ۵ زده شد که در این کاوش کف فرش آجری قاجاری و قسمت اندکی صفوی یافت شد.
شهباز ساخت خیابان چهار باغ را به استناد تاریخ عالم آراى عباسى سال ۱۰۰۶ هجرى قمرى اعلام کرد و افزود: هر یک از باغ‌هاى اطراف چهارباغ نامى مخصوص داشته است.
او اظهار داشت: مشهورترین این باغ‌ها بنا به نوشته شاردن، جهانگرد فرانسوى باغ تخت، باغ چهلستون، باغ کاج، باغ باامیر،باغ توپخانه، باغ نسترن، باغ فتح آباد، باغ پهلوان حسین، باغ بلبل،باغ مرغداران، باغ خانه شیران، باغ هزار جریب، باغ دراویش حیدرى و باغ دراویش نعمت اللهى هستند.
به گفته سعید شهباز، چهارباغ یکی از خیابان های تاریخی و اصلیِ اصفهان است که بین دروازه دولت و سی و سه پل قرار دارد و به دو بخشِ چهارباغِ بالا و چهارباغ عباسی تقسیم می شود.
طرح شناسایی و احیا کف فرش چهار باغ عباسی اصفهان با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام گرفت.

پایان پیام

 

کد خبر : 37549 ساعت خبر : 10:01 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=37549
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات