طرحی جدید از معماران سبز برای محصولات ارگانیک

طرحی جدید از معماران سبز برای محصولات ارگانیک

به گزارش پایگاه خبری گلونی، حمید ناصری مدیر اجرایی شورای ساختمان سبز ایران و انجمن مدیریت سبز ایران  در مورد معیارهای محیط دوستدار محیط زیست و ساختمان سبز به زیست آنلاین می‌گوید: برای آنکه به این تعریف برسیم باید چند تعریف دیگر را بررسی کنیم و رابطه آن را با توسعه پایدار پیدا کنیم. توسعه پایدار در دنیا خیلی مهم است و در ایران نیز این موضوع بارها به چالش کشیده شده است.

وی در ادامه می‌گوید: معنای توسعه پایدار به اینگونه است که طراحی و اجرایی که امروز انجام می‌دهیم باید تاثیر مثبتش را برای آیندگان نیز باقی بگذارد. به عنوان مثال الان بنا به شرایط صنعتی و محیطی که در صنعت و تولید داریم ،مدام در حال تغییر محیط هستیم این مساله که این تغییراتی که ما در محیط ایجاد می‌کنیم چه نتیجه‌ای برای آیندگان  دارد و در آینده چه امکاناتی را بهبود می بخشد، چه کارهایی رابرای بهتر شدن این شرایط باید انجام دهیم، موضوعی است که توسعه پایدار در مورد آن صحبت می‌کند.

این عضو انجمن سبز  در ادامه می‌گوید: اما آیا در مبحث ارگانیک به بحث توسعه پایدار توجه شده است یا نه موضوعی است که باید آن را مورد بررسی قرار دهیم.

ناصری در ادامه می‌گوید: در کنار اجرای هر فعالیتی شما مجبور به ساخت‌وساز هستید و ناگزیر هستید فضای برای کسب و کار خود مهیا کنید. در توسعه پایدار بحث ساخت و ساز نقش مهمی ایفا می‌کند و یکی از شاخصه‌های آن هم این است که شما معماری سبز را دنبال کنید.

وی در ادامه می‌گوید: معماری سبز سه سبک دارد. نوع اول آن است که تکنولوژی را به هم وصل کند و  از آب، باد، انرژی خورشیدی به نحو بهینه استفاده کند. نوع دوم استفاده از شرایط طبیعی در داخل فضایی است که معماری می‌شود.

این متخصص در ادامه می‌گوید: وقتی می‌توانیم از یک معماری به عنوان معماری سبز یاد کنیم که تمام مسائل و اثرات ساخت‌وساز را بر محیط زیست در نظر بگیریم و چرخه حیات این ساختمان را مد نظر قرار دهیم. چرخه حیات به این معنا است که از زمانی که طراحی شروع می‌شود تا زمانی که بعد از ۲۰ سال از بین می رود،باید طوری شرایطش دیده شود و مصالحش به کار برود که به طبیعت ضرر نزند. ایمنی داشته باشد و اصول معماری در آن رعایت شود اصل حفاظت از انرژی، کاهش استفاده از منابع جدید و اصل احترام به افرادی که از این مکان ها استفاده می کنند، رعایت شود و از همه مهمتر اصل احترام به زمین و اصل یکپارچگی نیز باید در آن دیده شود.

وی در ادامه می‌گوید: ۵ اصلی که بیان شد در تمام تفکرات سبز باید رعایت شود تا بتوان محیطی سالم داشت. اما اگر محصولی بخواهد ارگانیک نام بگیرد و سبز اعلام شود باید در جرگه همین اصول قرار داشته باشد.

طرحی جدید از معماران سبز برای محصولات ارگانیک

یعنی تولید کننده ارگانیک به منابع انرژی و منابع زیست محیطی محصول تولیدی‌اش توجه داشته باشد. احترام به کاربران و استفاده کنندگان به گونه‌ای باشد که متوجه شوند محصول به درستی به عنوان محصول ارگانیک تهیه شده است. احترام به زمین اصل مهمی است که باید به آن توجه کرد. زیرا زمین به خاطر نعماتی که به ما می‌دهد قابل احترام است و به همین دلیل اگر بنایی ساخته می‌شود و اگر محصولی تولید می‌شود باید طوری باشد که به زمین آسیب نرسد و بعد از تولید محصول ویا خراب شدن بنا ،زمین به حالت اولیه‌اش برگردد.

وی در ادامه می‌گوید: وقتی می‌گوییم محصول سبز هدف ما این است که تنها به محصول ارگانیک توجه نکنیم بلکه به اثرات محصول بر روی جامعه و محیط زیست و آینده محصول نیز باید توجه داشته باشیم.

اینها مواردی است که تفکر سبز شناخته می‌شود و ما درانجمن سبز ایران مروج این تفکر هستیم. در حال حاضر زیر ساخت‌هایی را درصنعت غذایی کشور طراحی کرده‌ایم و در ساختمان‌سازی این را پیگیری می‌کنیم که آیا بنایی که ساخته می‌شود با اصول مدیریت سبز همخوانی دارد یا نه.

وی در رابطه با ارتباط با انجمن ارگانیک می‌گوید: انجمن ارگانیک بر روی مسائل فنی تولید ارگانیک کار می‌کند و ما در رابطه با چرخه حیات این محصول از زمان تولید که طراحی می‌شود، تولید می‌شود، بسته بندی می‌شود، نظارت داریم و مدلی را برای محصول سبز طراحی می‌کنیم .

عضو اینستاگرام گلونی شوید و اخبار روز ایران و جهان را دنبال کنید.

پایان پیام

کد خبر : 42879 ساعت خبر : 3:36 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=42879
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات