تماشای ناقص فیلم‌ها، همیشه انتخاب در فجر را دشوار می‌کرد

تماشای ناقص فیلم‌ها، همیشه انتخاب در فجر را دشوار می‌کرد

عزیزالله حاجی‌مشهدی منتقد فیلم و مدرس سینما که تجربه حضور در هیأت انتخاب جشنواره فیلم فجر را در سابقه خود دارد، به ستاد خبری جشنواره فیلم فجر گفت: «جشنواره فیلم فجر» به عنوان یک رویداد فرهنگی- هنری شناخته شده در کشور که فرصت مناسبی برای معرفی دستاوردهای تازه سینمای ایران است، درآستانه برگزاری سی وششمین دوره خود، اکنون با برخی پرسش‌ها و چالش‌هایی روبه‌روست که به نظر می‌رسد برای جشنواره‌ای که دارای آیین‌نامه و ضوابط اجرایی و مقررات مصوب و پذیرفته شده است، دامن‌زدن به این مباحث، کمک کردن به حاشیه‌سازی‌ها و دور شدن از هدف‌های اصلی برگزاری چنین رویداد مهم ومنحصر به فردی است.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، او ادامه داد: با نگاهی به فیلم‌های پذیرفته شده از سوی «هیئت انتخاب» این دوره از جشنواره، به گونه‌ای آشکار با غیبت برخی فیلمسازان نام آشنا و چهره‌های شاخص رو به رو می‌شویم. چیزی که در نگاه اول، ممکن است به نوعی بی‌اعتنایی یا عدم تمایل آنان به حضور در جشنواره تعبیر شود، در حالی که در این زمینه، تنها با بررسی دقیق‌تر و پس از گفت‌وگو با برخی از فیلمسازان شناخته شده، می‌توان به قضاوتی درست وسنجیده دست یافت. اگر پس از یک بررسی دقیق مشخص شود که بسیاری از این چهره‌های شاخص در یکی دوسال اخیر فیلمی در دست تولید نداشته‌اند، عدم حضور آنها در این جشنواره، دیگر به معنای عدم اشتیاق یا بی‌میلی آنان به شرکت در چنین رویدادی تعبیر نخواهد شد. به ویژه که می‌دانیم هیئت انتخاب نیزدر این دوره، مانع حضورهیچ فیلمی از چهره‌های شاخص و شناخته شده سینمای ایران نشده است.

تماشای ناقص فیلم‌ها، همیشه انتخاب در فجر را دشوار می‌کرد

این مدرس سینما متذکر شد: واقعیت این است که جدا از برخی حاشیه‌سازی‌های رسانه‌ای و بعضی حرف‌های غیر مستندی که در فضاهای مجازی مطرح می‌شود، اکثریت قاطع فیلمسازان وتهیه‌کنندگان سینمای ایران، همواره به جشنواره فیلم فجر روی خوش نشان می‌دهند، چرا که می‌دانند حضور در کنار سایر فیلمسازان داخلی و گاه پیداکردن فرصتی مناسب برای تماشای آثار برگزیده از سینمای جهان، برایشان بسیار مغتنم خواهد بود. درواقع نخستین مراسم رسمی رونمایی از فیلم‌های تازه آنان همیشه در فضای این جشنواره شکل می‌گیرد و برای آنها با شیرینی خاصی دلپذیر و به یادماندنی بوده است.

حاجی‌مشهدی گفت: این که دبیر جشنواره فیلم فجر در این دوره، بر آن شده است تا در همه برنامه جشنواره از انتخاب فیلم‌ها گرفته تا سایر موارد اجرایی آن، به نظام‌نامه‌ها و مقررات مصوب چنین جشنواره‌ای پایبندی نشان دهد، به‌راستی باید آن را با فال نیک گرفت. به ویژه که می‌دانیم، در سایه برخی ملاحظه کاری‌های خواسته و ناخواسته و در نظر گرفتن استثناءهای غیرقابل توجیه، همواره شرایط ناخواسته‌ای برای «قانون‌گریزی» فراهم آمده است که به اعتبار کلی جشنواره فیلم فجر لطمه زده است. برای مثال، اگر برای تحویل فیلم‌ها به دبیرخانه جشنواره، محدوه زمانی مشخصی اعلام شده است، پذیرش آثاربعد از پایان مهلت مقرر، بسیار بی‌معنا و غیرمنطقی خواهد بود. در این صورت، حتی از پذیرفتن فیلم تولیدی فلان چهره شاخص وصاحب نام نیز باید خودداری شود.

او گفت: به دلیل سابقه حضور در هیئت انتخاب فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران و همچنین در بخش سینمای بین‌الملل جشنواره فیلم فجر، خوب به‌خاطر دارم که تماشای فیلم‌های ناقص و به مرحله نهایی نرسیده از نظر فنی (فیلم‌های بدون موسیقی متن، با برخی نماها و صحنه‌هایی که با میان نوشته‌هایی با این مضمون که “نماهای تکمیلی جایگزین می‌شود!” یا “نمای اصلی در دست فیلمبرداری است!” و همچنین عدم تلفیق و ادغام نهایی صداهای فیلم یا ناقص بودن برخی جلوه‌های ویژه در صحنه‌های موردنظر و…) کار انتخاب درست ودقیق آثار نیز مشکل می‌شد. به نظر می‌رسد که در سی و ششمین دوره فیلم فجر به عنوان یک نقطه عطف امیدبخش، پایبندی به مقررات و پرهیز از قانون‌گریزی را باید به فال نیک گرفت و براین نکته تاکید کرد که انتخاب و گزینش آثاری با کیفیت مناسب، منافاتی با تحویل به موقع ِ نسخه کامل و نهایی آثار ندارد.

سی و ششمین جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه ۱۳۹۶ به دبیری ابراهیم داروغه‌زاده برگزار می‌شود.

پایان پیام

کد خبر : 69579 ساعت خبر : 2:44 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=69579
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات