کارگاه آموزشی جنبه ‏های نمایشی زنان در شاهنامه

کارگاه آموزشی جنبه ‏های نمایشی زنان در شاهنامه

مرکز اسناد فرهنگی آسیای پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی کارگاه آموزشی جنبه ‏های نمایشی زنان در شاهنامه را برگزار می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، این کارگاه توسط دکتر محمد نجاری متخصص مطالعات بین رشته‏ ای زنان در هنر و ادبیات تدریس می‌شود.
در خبر مربوط به برگزاری این کارگاه آمده است:

یکی از مسایل مغفول مانده در حوزه پژوهش‌ های ادبی و بین رشته ‏ای ایجاد گفتگو میان صاحب‏نظران عرصۀ نمایش و متخصصان متون ادبی است. تولیدات علمی و هنری دوران معاصر نشان می‏دهد پیوند میان متون ادبی و هنرهای نمایشی چندان سنجیده و پرورده نیست.

بیشتر فعالیت‏‏ های اجرایی و علمی در این زمینه مبتنی بر دانش یکسویه ‏اند؛ به این معنی که یا هنرمندان حوزۀ نمایش از ظرایف و دقایق متون ادبی، آگاهی شایسته و بایسته‏ ای ندارند یا نویسندگان و پژوهشگران قلمرو ادبیات درک درستی از قواعد و ساختار هنرهای نمایشی ندارند. به همین سبب کارگاه مذکور به عنوان نمونه‏ ای به نسبت جامع در مقایسه با فعالیت‏ های پیشین ارایه می شود.

این دوره با هدف افزایش دانش نظری درباره جنبه‏ های نمایشی زنان در شاهنامه و ارتقای مهارت عملی در تعیین قابلیت‏ های نمایشی ادبیات کهن برگزار می‏ شود.

شایان ذکر است دکتر محمد نجاری، دانش آموخته رشته سینما (فیلمنامه نویسی و تدوین) و دکترای زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه فردوسی مشهد، کارگردان و منتقد سینما و تئاتر است و در بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر کاندیدای بهترین کارگردانی بوده است؛ وی تاکنون آثار متعدد و شاخصی را در حوزه مطالعات بین رشته‏ ای زنان در هنر و ادبیات، ترجمه و تالیف کرده است و سخنرانی‏ ها و کارگاه‏‌های آموزشی بسیاری را نیز در این حوزه‏ ها در دانشگاه‏ ها و مراکز علمی کشور برگزار کرده است.

کارگاه آموزشی جنبه ‏های نمایشی زنان در شاهنامه

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی:

تعاریف ادبیات و نسبت آن با مطالعات بین رشته‏ای هنر و ادبیات
تعریف اقتباس، انواع اقتباس، تاریخچه اقتباس
زنان در شاهنامه و ویژگی های نمایشی آن ‏ها
عناصر نمایشی شاهنامه
ظرفیت‏ های نمایشی شخصیت سودابه
بررسی موردی شخصیت سودابه در یک اثر دراماتیک
چگونگی اقتباس و خلق یک اثر نمایشی با محوریت شخصیت سودابه در شاهنامه فردوسی
شرکت در این دوره برای پژوهشگران و دانشجویان رشته‏ های ادبیات فارسی، انگلیسی، فرانسه، تاتر و سینما، پژوهش هنر، مطالعات زنان و خانواده مفید است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره: ۱۲ ساعت (۸ جلسه ۵/۱ ساعته) ۴ روز
زمان برگزاری: روزهای شنبه، ساعت ۹ تا ۱۲
تاریخ شروع: ۷ بهمن‌ماه ۹۶

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت مرکز آموزش‌های آزاد تخصصی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی tam.ihcs.ac.ir مراجعه کنند.
تلفن مشاوره (در ساعت اداری): ۸۸۶۲۴۴۸۵

پایان پیام

کد خبر : 69346 ساعت خبر : 6:30 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=69346
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات