گلونی

دوست دارم برای همیشه در ایران بمانم

دوست دارم برای همیشه در ایران بمانم

جاسم هیندی هنرمند فرانسوی حاضر در جشنواره تئاتر فجر که برای حضور در ایران چند برنامه خود را کنسل کرده، می‌گوید: دوست دارم برای همیشه اینجا بمانم چون خیلی خوشحال هستم.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، برای گفت‌وگو با جاسم هیندی هنرمند شناخته شده فرانسوی پس از هماهنگی با مترجمی که همراهش بود در پلاتو شماره ۲ تئاترشهر قرار گذاشتم و در حالی‌که او مشغول آماده کردن آخرین کارهای ورک‌شاپ‌ خود برای ارائه نهایی بود، درباره حضورش در ایران و روند برگزاری ورک‌شاپ‌هایش گفت‌وگویی انجام دادم. او امسال در سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر دو ورک‌شاپ با عناوین «روح رامشگر» و «مفهوم احمق» را برگزار کرد.

دوست دارم برای همیشه در ایران بمانم

هیندی که متولد ۱۹۸۱ در عربستان سعودی است و دانش‌آموخته کارشناسی فلسفه  از دانشگاه سوربن فرانسه، در پاسخ به این سوال که روند آشنایی‌اش با جشنواره تئاتر فجر از چه طریقی بوده و قبل از حضور در ایران چه تصوری از کشور ما داشته، به گفت: من حدود ده سال است که می‌خواستم به دلائل مختلف به ویژه تنوع فرهنگی غنی که در اینجا هست، به ایران سفر کنم. در واقع من قبل از اینکه به ایران بیایم هم نگاه مثبتی به ایران داشتم و الان که اینجا هستم دوست دارم برای همیشه اینجا بمانم چون اینجا خیلی خوشحال هستم.

او در ادامه با بیان اینکه پیش از این از وضعیت تئاتر در ایران اطلاع خیلی دقیقی نداشته، افزود: خیلی چیز زیادی درباره وضعیت تئاتر در ایران نمی‌دانستم اما به خاطر اینکه بیشتر از ده سال است که با آروند دشت‌آرای دوست هستم و او هم مدیر بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر است، پس از اینکه فراخوان جشنواره برای حضور هنرمندان بین‌المللی منتشر شد مطلع شدم و چند برنامه‌‌ام را کنسل کردم و برای حضور در اینجا اقدام کردم.

جاسم هیندی که تقریبا هفت سال است این ورک‌شاپ‌ها را در شهرهای مختلف مثل هلسینکی، وین، پاریس و… برگزار کرده، درباره تفاوت برگزاری این ورک‌شاپ‌ها در ایران با سایر کشورها، اظهار کرد: من معمولا وقتی در کشورهای دیگر تدریس می‌کنم معمولا افرادی از چند کشور و با فرهنگ‌های مختلف در کلاس کنار هم هستند و این یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های برگزاری ورک‌شاپ در ایران با سایر کشورها است؛ چراکه در ایران همه کسانی‌که در ورک‌شاپ حضور دارند همگی ایرانی و از یک فرهنگ هستند. برای همین خیلی نمی‌توانم ورک‌شاپ‌هایی که در این جشنواره برگزار کردم را با ورک‌شاپ‌هایی که در سایر کشورها برگزار کردم، مقایسه کنم. ولی چیزی که می‌توانم بگویم اینست که افرادی که در ایران به ورک‌شاپ آمده بودند فوق‌العاده متعهد، جدی و بسیار روحیه شادی داشتند.

این مدرس، طراح صدا و نویسنده فرانسوی که در کارنامه هنری‌اش همکاری با عکاسان، ویدیو آرتیست‌ها و نوازندگانی مطحی همچون؛ توشیهیرو کوییکه، زرانگ مازن کرباج، جیکوب ریس، آنت کربز، کریستین نحوی، فردریک لاژونته، شریف سحنوی، لیز آلبی، میا حبیب و… وجود دارد، درباره ورک‌شاپ‌های خود که با عناوین «روح رامشگر» و «مفهوم احمق» در جشنواره تئاتر فجر برگزار کرده، توضیح داد: در ورک شاپ «روح رامشگر» به نقش صدا در اجرا از لحاظ تئوری و عملی پرداختیم. در واقع «روح رامشگر» برای سازندگان، طراحان و علاقه‌مندان به ترکیب رسانه‌های مختلف هنری با یکدیگر است؛ به ویژه کسانی‌که می‌خواهند بدانند چگونه می‌توان از صدا در اجرا استفاده کرد.

هیندی اضافه کرد: ورک‌شاپ «مفهوم احمق» هم درباره فلسفه است. در واقع یک مقدمه‌ای است بر مسائلی که در فلسفه معاصر به ویژه مسائلی که به هنرمندان مرتبط می‌شود. هدف این ورک‌شاپ توانایی کار بر ایده‌هاست؛ به ویژه آندست از ایده‌ها که توسط فلسفه معاصر به وجود آمده‌اند. بعبارتی چشم‌انداز این کارگاه، کشمکشی تاریخی میان ایده و بدن است که با ایده یک احمق شکل می‌گیرد؛ شخصیتی که در جهان ایده‌ها سفر می‌کند.

این هنرمند فرانسوی در ادامه صحبت‌هایش با تاکید بر اینکه فضای ایران به دلیل تنوع فرهنگی آن فضای زیبایی برای تفکر معاصر است، گفت: من در این روزها با آدم‌هایی آشنا شدم که امیدوارم در سال‌های آینده بتوانم با آنها همکاری کنم.

دوست دارم برای همیشه در ایران بمانم

او همچنین با اشاره به شهرت ایران در زمینه‌های مختلف فرهنگ در دنیا، تصریح کرد: هنرمندان ایرانی مدت زیادی است که در سطح دنیا حضوری فعال دارند و همچنین هنرمندان تئاتر ایران نیز در دنیا خیلی شناخته هستند و احتیاجی به اثبات ندارد. ضمن اینکه قطعا ایرانی‌ها توانایی بیشتری از این دارند و لازم نیست در زمینه فرهنگ از کسی درسی یاد بگیرند.

او در پایان درباره کیفیت کارهایی که در بخش بین‌الملل امسال حاضر هستند نیز گفت: به نظر من آروند دشت‌آرای یک تصور خیلی دقیق از فرهنگ دارد و کاملا متوجه هست که در هنر امروز جهان دارد چه اتفاقی می‌افتد. به همین خاطر کسانی‌که به جشنواره امسال دعوت شدند نه تنها از نظر بین‌المللی شناخته شده هستند، بلکه جزو هنرمندانی هستند که در جهان امروز خیلی خواهان دارند.

پایان پیام

خروج از نسخه موبایل