جشن ۱۴۲ سالگی تلفن
به گزارش پایگاه خبری گلونی، سمیه باقری حسنکیاده:
«آقای واتسن بیایید اینجا، میخواهم شما را ببینم». باور کنید که این دو جمله، محتوای اولین ارتباط تلفنی انسان است.
در دهم مارس۱۸۷۶ میلای نخستین مکالمه تلفنی « الکساندر گراهام بل» و دستیارش «توماس واتسن» با موفقیت انجام شد.
جشن ۱۴۲ سالگی تلفن
بل تحصیلات آکادمیک چندانی نداشت. از آنجا که پدر او متخصص فیزیولوژی صدا، اصلاح گفتار و آموزش به ناشنوایان بود علاقه و توجه او به مبحث بازیافت اصوات و صداها کاملاً طبیعی به نظر می رسید.
البته محروم بودن مادر وی از نعمت شنوایی نیز در مهارت او در ارتباط با آموزش گفتار درمانی بیتاثیر نبود.
آشنایی گراهام بل با این حرفه موجب شد تا او در آموزشگاهی ویژه ناشنوایان در شهر بوستون استخدام شود و در کنار تدریس به آزمایشهای خود در زمینه ارتعاشات بپردازد.
آشنایی او با توماس واتسن موجب شکلگیری ایده اختراع تلفن گردید. گراهام بل در تاریخ ۱۴ فوریه ۱۸۷۶ در حالی درخواست حق امتیاز (پتنت) تلفن را به اداره ثبت پتنتهای آمریکا داده بود که تنها چند ساعت قبل از او مخترع دیگری به نام «الیشا گری» درخواست مشابهی را به آن اداره ارائه کرده بود.
همین موضوع سبب ارائه پنج دعوای حقوقی بر علیه او در دیوان عالی آمریکا شد. که البته در نهایت صحت ادعای بِل ثابت شد و بدین ترتیب بزرگترین دعوای حقوقی تاریخ آمریکا بر سر پتنت خاتمه یافت.
جشن ۱۴۲ سالگی تلفن
شهرت مخترع تلفن بعدها به جایی رسید که واحد اندازهگیری شدت امواج صوتی «بل» نام گرفت و دسیبل هم که یک دهم بل محسوب میشود به عنوان رایجترین واحد اندازهگیری شدت صوت مورد استفاده قرار گیرد.
با وجود اینکه بل در نتیجه اختراع تلفن فردی ثروتمند شده بود ولی همچنان به فعالیت های تحقیقاتی خود ادامه داد و چند وسیله سودمند دیگر، البته کم اهمیت تر از تلفن نیز اختراع کرد.
او به کارهای مختلف علاقه داشت ولی توجه علاقه اصلی او کمک به ناشنوایان بود. همسرش بانویی ناشنوا بود که بل قبلاً به او درس می داد.
بل دو پسر و دو دختر داشت اما پسرانش در همان اوان نوزادی از دنیا رفتند.
بل دوم اوت ۱۹۲۲ درگذشت و همزمان با روز خاکسپاری او تمام سرویسهای تلفنی در آمریکا و کانادا به حالت تعلیق درآمد.
کانال تلگرام گلونی خبرهای پایگاه را به راحتی در اختیارتان میگذارد.
پایان پیام