لاله‌های واژگون گرین لرستان را ببینید

لاله‌های واژگون گرین لرستان را ببینید

به گزارش پایگاه خبری گلونی، لاله واژگون برخلاف سایر گونه‌های لاله و سایر گل‌ها از ساقه به‌ سوی زمین برگشته و به همین سبب نامش را واژگون نهاده‌اند و برخی نیز به سبب آنکه در میان گلبرگ‌هایش همواره قطره آبی جاری است، بدان «گل اشک» یا « اشک مریم» نیز می‌گویند.

لاله‌های واژگون گرین لرستان را ببینید

مردم ایران براین باورند که لاله واژگون، شاهد مرگ سیاوش بوده و از غصه مرگ او سربه زیر شده است و اشک می‌ریزد. شیره بی‌رنگی داخل لاله قرار دارد که گاهی به پایین سرازیر می شود و این شیره را مردم اشک‌های لاله می‌دانند.

رویش‌گاه‌های بزرگ این گل در لرستان عبارتند از دشت لاله الیگودرز، اِسپی‌کو (سفیدکوه)، گَرین، سپیددشت و هشتادپهلو، که البته در دیگر نقاط این استان هم به‌صورت محدود قابل مشاهده است.

گزارش تصویری فرزاد دهقانی از لاله‌های واژگون منطقه گَرین را ببینید:

عمر این گیاه بسیار زیاد است. گل‌دهی آن از اوایل اردیبهشت آغاز می‌شود و در فصل بارش پایان می‌یابد. لالهٔ واژگون از گیاهان علفی پیازدار و چندساله است که تاکنون ۱۵ گونهٔ آن در ایران شناسایی شده‌است. گونهٔ زرد کم‌رنگ متمایل به لیمویی این گل‌ها موسوم به لاله زاگرسی بین ۵۰ تا ۸۰ سانتی‌متر ارتفاع دارد.[۱]

پیاز این گیاه به علت وجود موادی موسوم به آلکالوئیدهای ایمپریسین و فرتیسین مسکن درد است.

تاکنون شصت گونه از این گیاه شناخته شده‌است. پیاز آن به صورت یک غدهٔ متورم، گوشت‌دار بوده و دارای مقدار زیادی نشاسته و چندین عامل دارویی است و اگر تازه باشد، سمی بوده و قابل خوردن نیست، ولی در چین سمیت آن را گرفته و در آشپزی از آن استفاده می‌کنند.

لالهٔ واژگون یا لالهٔ نگونسار، هم در نقش سرستون‌های ساسانی‌ها و هم در موزهٔ طاق بستان در کنار نقش پادشاه ساسانی دیده می‌شود. گویند این گل در آن زمان که گلوی سیاووش با تیغ تیز گرسیوز آشنا می‌شد، شاهد ماجرا بود. از پس آن اندوه، گل‌گونه رخ، سر به زیر افکند تا آرام آرام اشک بریزد بر بی‌گناهی سیاوش.

پایان پیام

کد خبر : 88787 ساعت خبر : 9:04 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=88787
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات