انواع غذاهای محلی گیلانی

انواع غذاهای محلی گیلانی

به گزارش پایگاه خبری گلونی، در این جا به معرفی بخش دوم غذاهای محلی گیلانی می پردازیم.

 بخش دوم انواع غذاهای محلی گیلانی

 چغرتمه‌ بادکوبه‌ای‌

مرغ‌ پخته‌ را بعد از جدا کردن‌ استخوان‌ ریزریز نموده‌، پیاز را سرخ‌ کرده‌، نمک‌ و ادویه‌ و زعفران‌ یا زردچوبه‌ به‌ آن‌ می‌زنند.

چند عدد تخم‌مرغ‌ داخلش‌ شکسته‌ و این‌ مجموع‌ را در تابه‌ای‌ در روغن‌ داغ‌ می‌ریزند (بشکل‌ کوکو).

چوواش‌ تره‌

سبزی‌ چوواش‌ را باضافه‌ تخم‌مرغ‌ که‌ با روغن‌ پخته‌ و رویش‌ سیرداغ‌ بریزند، چوواش‌تره‌ نام‌ دارد.

خالو آبه‌

گوشت‌ پخته‌ شده‌ با گوجه‌ ترش‌ (خولی‌) و سبزی‌ و پیاز را گویند.

خالو شفید

مرکب‌ است‌ از گوشت‌ خوتکه‌ (نوعی‌ مرغابی‌) با آلوچه‌ خشک‌ و شَوِد که‌ با روغن‌ سرخ‌شده‌ پخته‌ شده‌ باشد.

خالو خوتره‌

گوجه‌ پخته‌ شده‌ است‌ با تخم‌مرغ‌ که‌ پیاز داغ‌ رویش‌ ریخته‌ شده‌ باشد.

خشکابیج‌

مطبوخ‌ باقلی‌ مازندرانی‌ است‌ با شود و تخم‌مرغ‌ و سیر و مقدار کمی‌ روغن‌.

خمسابیج‌

انگور پخته‌ شده‌ با هسته‌ که‌ آبش‌ تبخیر شده‌ باشد خمس نام‌ دارد. همین‌خمس‌ را که‌ با روغن‌ سرخ‌ کنند و تخم‌مرغ‌ داخل‌ آن‌ بشکنند خمسابیج‌ می‌شود که‌ بانان‌ یا پلو تناول‌ می‌گردد.

دیبجا

روده‌ ماهی‌ سفید که‌ به‌ تنهایی‌ یا بشکل‌ کوکو با تخم‌مرغ‌ و روغن‌ سرخ‌ شود.

دوشاب‌ بج‌

دانه‌های‌ انگور را بعد از شسته‌ شدن‌ می‌پزند و بعد الک‌ می‌زنند تا ضمایم‌ از هسته‌اش‌جدا شود و سپس‌ آنرا می‌جوشانند تا مات‌ شود.

همین‌ انگور مات‌ شده‌ را که‌ دوشاب‌نام‌ گرفته‌ با برنج‌ بو داده‌ در تابه‌ با روغن‌ سرخ‌ می‌کنند تا غذای‌ مطلوب‌ بدست‌ آید.

دوشواره‌

خمیر آرد است‌ با گوشت‌ داخل‌ آن‌ که‌ به‌ صورت‌ قطعات‌ کوچک‌، با روغن‌ و آب‌ پخته‌شده‌ و با سرکه‌ تناول‌ شود.

غذای‌ مزبور مانند «برش‌» معمول‌ قفقاز است‌ که‌ بعلت‌ ارتباط‌ و رفت‌ و آمد گیلانی‌ها به‌ قفقاز در عداد غذاهای‌ محلی‌ درآمده‌ است‌.

دولمه‌

عبارت‌ از گوشت‌ کوبیده‌ شده‌ با لپه‌ پخته‌ است‌ که‌ لای‌ برگ‌ مو (برگ‌ درخت‌ انگور) باآب‌ و مقداری‌ روغن‌ پخته‌ شده‌ باشد.

روده‌ پیچ‌

کبابی‌ است‌ که‌ از راسته‌ گوسفند و دنبه‌ ترکیب‌ یافته‌ که‌ روده‌ گوسفند را بدورش‌می‌پیچند و سیخ‌ کشیده‌ روی‌ منقل‌ آتش‌ کباب‌ می‌کنند.

سبزی‌ قرمه‌

مخلوطی‌ از گوشت‌ پخته‌ شده‌ با تره‌ و جعفری‌ سرخ‌ شده‌ و لوبیای‌ چشم‌ بلبلی‌ با آب‌غوره‌ و نمک‌ و فلفل‌ است‌.

سبزی‌ کوکو

جعفری‌ ـ گشنیز ـ تره‌ و شنبلیله‌ را با ساطور ریزریز کرده‌، چند تخم‌مرغ‌ داخل‌ آن‌می‌شکنند و با افزودن‌ نمک‌ و ادویه‌، خوب‌ بهم‌ زده‌ در تابه‌ای‌ که‌ روغن‌ آن‌ داغ‌ شده‌باشد می‌ریزند، تا پخته‌ شود.

سیرآبه‌

گوشت‌ گوسفند با سبزی‌ همه‌ جور و تخم‌مرغ‌ که‌ به‌ صورت‌ توأم‌ پخته‌ شده‌ و سیرداغ‌به‌ آن‌ می‌افزایند که‌ در حقیقت‌ یک‌ نوع‌ ترش‌ تره‌ است‌، منهای‌ آب‌ غوره‌.

سیرابیج‌

برگ‌ سیر را با کارد ریزریز نموده‌ با کره‌ سرخ‌ می‌کنند و بعد چند عدد تخم‌ مرغ‌ در آن‌شکسته‌، نمک‌ و فلفل‌ می‌ریزند.

پایان پیام

کد خبر : 101921 ساعت خبر : 11:17 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=101921
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات