به گزارش پایگاه خبری گلونی، استان گلستان یکی از محبوب ترین مکان ها جهت استراحت و گذراندن اوقات فراغت است.
اگر بخواهیم اغراق آمیز بگوییم تمام این شهر جاذبه دیدنی است، اما به با توجه به آمار اداره کل میراث فرهنگی گلستان بیش از ۲۰۰۰ جاذبه گردشگری در سطح این شهر زیبا قرار دارد.
استان گلستان را باید دید
این استان سالانه گردشگران داخلی و خارجی بی شماری به خود جذب می کند. دراینجا به معرفی چند مکان تاریخی و گردشگری استان زیبای گلستان میپردازیم:
عکسهای آذین رحمتی از زیباییهای استان گلستان را ببنید:
آبشار کبودوال
آبشار تمام خزه اى کبودوال گلستانآبشار کبودوال در ۵ کیلومتری استان گلستان قرار دارد و آب این رودخانه از چشمه های جنوبی سرچشمه می گیرد و قابلیت شرب دارد.
نکته قابل توجه برای مسافران این منطقه این است که در مسیر آبشار سکوها و چادرهای انفرادی و گروهی به تعداد کافی و مناسب وجود دارد. این منطقه در تابستان و همینطور ایام تعطیل علاقمندان به طبیعت را به خود جذب می کند.
آبشار شیر آباد
آبشارهاى پلکانى شیر آباددر هفت کیلومتری جنوب شهر خان ببین و پنجاه و پنج کیلومتری شرق گرگان پارک جنگلی و آبشار شیرآباد واقع شده است که از جاذبه های گردشگری شهرستان رامیان استان گلستان است.
آبشارهاى پلکانى شیرآباد گلستاناین منطقه دارای زیبایی های فراوان است و به همین سبب نام آن به عنوان یک اثر طبیعی و ملی در فهرست سازمان محیط زیست ثبت شده است.
غارهای زیبا و جنگل بکر این منطقه با آبشارهایی رویایی، منظره بی بدیلی خلق کرده است.
چشمه گل رامیان
چشمه گل رامیان گلستانرامیان مرکز شهرستان رامیان و یکی از شهرهای استان گلستان است.
در این استان و در فاصله ی کمی از شهرستان رامیان یکی از پدیده های طبیعی بسیار دیدنی کشورمان وجود دارد که سبب جذب گردشگران و مسافرانی است که به این استان سرسبز و زیبا سفر می کنند.
این پدیده ی طبیعی زیبا چشمه گل رامیان است که در ۵ کیلومتری جنوب شهرستان رامیان و در دامنه کوه قرار دارد. چشمه گل رامیان چشمه ای آهکی به طول ۹۰ متر و عرض ۸۰ متر است.
این چشمه از یک سو به زمین های زراعی محدود شده و از سه طرف دیگر به جنگل راه دارد.
چشمه گل رامیان بدلیل عمق زیاد، به رنگ سبز تیره است و ۷۲۰ متر مربع از این منطقه را دربرگرفته است. این پدیده ی طبیعی منظره ای چشم نواز در این نقطه بوجود آورده و خوشرنگی آن باعث زیبایی منحصر به فرد این چشمه شده است.
برج قابوس
برج قابوس در سال ۳۷۵ ه.ش(۱۰۱۰سال پیش) به دستور قابوس حاکم گرگان ساخته شد.
برج یا گنبد قابوس با ۷۰ متر ارتفاع از سطح زمین بلندترین بنای آجری جهان است . این بنا با آجرهای زرد رنگ و به شکل یک استوانه ی چند وجهی ساخته شده است.
میل گنبد کاووسبرج در شهر گنبد کاووس قرار دارد و نام شهر هم از این بنا گرفته شده است. نام شهر در اصل گنبد قابوس بوده است.
مقبره خالد نبی
قبرستان تاریخى خالد نبى گنبد کاووسمجموعهی گورستان و زیارتگاه خالد نبی از چند مکان زیارتی و همچنین یک قبرستان تاریخی تشکیل شده است.
این مجموعه که در ارتفاعات و مناطق کوهستانی استان گلستان قرار دارد، محل تدفین خالد نبی و همچنین میزبان تندیسهای سنگی متعدد و کوچک و بزرگی است.
همهی این عوامل در کنار چشماندازهای بینظیر مناظر اطراف، این منطقه را بهعنوان یک جاذبهی گردشگری مهم در شمال کشور مطرح کرده است.
مقبره چوپان آتا
مقبره چوپان آتا خالد نبى ترکمن صحرادر اطراف مقبره خالد نبی(ع) دو بقعه دیگر هم وجود دارد که با توجه به روایات محلی، یکی چوپان آتا از یارانش و دیگری عالم بابا پدر همسر خالد نبی(ع) است.
کمی دورتر از زیارتگاه خالدنبی و بر سر قله مسلط هزار دره شمالی، قسمت شرق آرامگاه خالد نبی، بقعه چوپان آتا قرار دارد.
این بقعه بصورت بنایی ساده، مسقف با پلان چهار ضلعی است که در هر ضلع آن یک پنچره با طاق هلالی است.
گنبد بقعه فلزی و بصورت نوک تیز شش ضلعی در مرکز سقف ساخته شده است که دارای کمربند است.
نمای خارجی بنا ساده و سیمان کاری شده است و نمای داخلی بقعه نیز ساده، فاقد تزیین و کتیبه است. در داخل بقعه صورت قبری بدون سنگ دیده میشود.
چوپان آتای شبان خالد نبی یا یکی از اولیای گمنام و یا یکی از همراهان وی بوده است، که همگی آنها مورد توجه واحترام ترکمنهاست.
پایان پیام