دنورو آشی آیینی است مردم لرستان به نشانه شادی روییدن اولین دندان کودکشان درست می‌کنند

دنورو آشی آیینی است مردم لرستان به نشانه شادی روییدن اولین دندان کودکشان درست می‌کنند

یک کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: دِنورو را مردم استان به نشانه شادی روییدن اولین دندان کودکشان درست می‌کنند.

پایگاه خبری گلونی، اعظم گنجی در گفت ‎ و گو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: دنورو یا آش دندانی یک نوع سوپ یا آش لری است.

دنورو آشی آیینی است

وی اضافه کرد: مردم لرستان به نشانه شادی روییدن اولین دندان کودکشان این آش را درست می‌کنند.

گنجی بیان کرد: آنان معتقدند که اگر این آش همان موقع روییدن دندان کودک پخته نشود در بزرگ‌سالی دچار دندان قروچه می‌شود.

این کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت:

پختن این غذا برای مردم منطقه بیشتر جنبه آیینی دارد و پس از درست کردن دنورو به نشانه جشن و شادی مقداری از آن را به همسایه هدیه می‌دهند.

وی بیان کرد: همسایه نیز در عوض به‌منزله سلامتی نوزاد هدیه‌ای به او می‌دهد.

گنجی خاطرنشان کرد: مردم لرستان برای پخت دنورو از گندم، لوبیا، نخود،‌ عدس و باقلا استفاده می‌کنند.

طرز تهیه آش دنورو

   دِنورو (DENO= دندان، RO= روییدن، یا همان آش دندونی بدون ماش و پیاز ) در واقع نوعی سوپ یا آش لری است که به نشانه شادی از روییدن اولین دندان کودک پخته می‌شود.

برخی از مردم لرستان بر این باورند که اگر این آش به هنگام درآوردن دندان کودکی پخته نشود وی در بزرگسالی دچار دنو ریچه (دندان قروچه) خواهد شد.

دنورو را اغلب در زمان مشخص و معینی همراه با جشن و شادی می‌پزند و پخت آن بیشتر جنبه آیینی دارد.

زمانی که اولین دندان نوزاد خانواده‌ای شروع به رشد کند، دنورو را پخته و به همسایه‌ها هدیه می‌دهند و در قبالش هدیه‌ای به منزله آرزوی صحت و سلامت نوزاد دریافت می‌کنند.

پایان پیام

کد خبر : 118148 ساعت خبر : 2:56 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=118148
اشتراک در نظرات
اطلاع از
1 دیدگاه
چیدمان
اولین نظرات آخرین نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات

سلام درود برشما که مراسم های آیینی مردم لرستان را به ثبت می رسانید این کار باعث ماندگاری مراسمات آیینی خواهد شد و به فراموشی سپرده نمی شوند