واکنش شورای عالی جنگل به قطع درختان صد ساله بلوط در استان کهگیلویه و بویراحمد
واکنش شورای عالی جنگل به قطع درختان صد ساله بلوط در یاسوج
رییس این شورا ضمن اشاره به اینکه این شورا برای قطع درختان صد ساله بلوط در یاسوج مجوزی صادر نکرده است، تاکید کرد: شاخصهای ارزیابیهای زیست محیطی باید به روز شوند.
به گزارش پایگاه خبری گلونی و به نقل از ایسنا روز گذشته عکسهایی در شبکههای اجتماعی از قطع درختان صد ساله بلوط در محور سیسخت یاسوج به دلیل افزایش عرض محور منتشر شد.
واکنش شورای عالی جنگل
کامران پورمقدم – رییس شورای عالی جنگل- در این باره به ایسنا گفت: شورای عالی جنگل پیش از قطع درختان در جریان این موضوع نبوده و مجوزی هم برای آن صادر نکرده است اما در حال حاضر با اداره منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد در تماس هستیم تا از جزییات این موضوع اطلاع پیدا کنیم.
پورمقدم در ادامه با بیان اینکه هر از گاهی اخباری مبنی بر آسیب رساندن به پوشش گیاهی و درختان در پی اجرای پروژههای عمرانی منتشر میشود، تصریح کرد: درست است که پروژههای عمرانی موظف به انجام ارزیابی زیست محیطی هستند اما ما باید در شاخصهای ارزیابیهای زیست محیطی خود تجدید نظر و آنها را به روز کنیم.
وی ادامه داد: ارزیابیهای زیست محیطی زمانی منطبق با ارزشهای منابع طبیعی است که کارکردهای واقعی و غیر اقتصادی محیط زیست و منابع طبیعی مشخص شود و ارزیابیها بر اساس این کارکردها صورت گیرد.
به گفته رییس این شورا شاخصهای فعلی ارزیابیهای زیست محیطی زمانی که در مقایسه با هزینه و فایده پروژههای عمرانی قرار میگیرند، نمیتوانند مانع اجرای این پروژهها شوند.
بلوط نام سردهای از درختان و همچنین میوه آنهاست. درختان بلوط عمری طولانی دارند که گاه به دو هزار سال نیز میرسد و گونههای بسیاری از آن در ایران بومی رشتهکوههای البرز و زاگرس است.
چوب بلوط با چگالی در حدود ۰٫۷۵ گرم بر سانتیمتر مکعب از سختی و استحکام بالایی برخوردار است. همچنین به دلیل داشتن مقادیر تانن بالا در برابر حشرات و حملات قارچها بسیار مقاوم است. چوب این درخت از مرغوبترین چوبهاست و زغال آن نیز مرغوب است. این موضوع یکی از دلایل قطع بیرویهٔ این درختان است و بقای این جنگلها را تهدید میکند.
پایان پیام
کد خبر : 136300 ساعت خبر : 1:05 ب.ظ