چیکو شیرینی محبوب و لذیذ است که عشایر سنگسر آن را تهیه میکنند
به گزارش پایگاه خبری گلونی تنوع غذایی در نقاط مختلف ایران بسیار زیاد است. هر شهر و استان غذاها و شیرینیهای مخصوص به خود را دارد. گاهی همین خوراکیها به عنوان سوغات مخصوص آن منطقه نیز به حساب میآید و طرفداران زیادی دارد.
عشایر سنگسر هم نوعی شیرینی به نام چیکو دارند که به عنوان سوغات سنگسری ها هم به حساب میآید. تولید چیکو معمولاً در فصل پاییز و زمستان که عشایر فرصت بیشتری مییابند، انجام میشود.
حسن پاکزیادیان در کتاب «خورشی یا لبنیات در ایل سنگسر» نوشته است: در این فرایند، ابتدا لورئین جامد (ساخته شده از آب پنیر) را در مقداری شیر خیسانده و در آن حل میکنند. آنگاه با حرارت دادن مواد داخل ظرف و سپس افزودن عسل و یا شکر به همزدن ادامه داده و در نهایت ماده غلیظی به رنگ قهوهای به دست میآید.
در این هنگام حرارت دادن را متوقف کرده و هم زدن را آنقدر ادامه میدهند تا ماده شکلات خنکتر بشود. سپس محصول به دست آمده را در داخل یک سینی که از دانههای شاهدانه، مغزگردو، مغز پسته و یا یکی از آنها انباشته شده، ریخته و با هم ترکیب میکنند.
این شیرینی بسیار مفید و سرشار از کلسیم است.
چیکو شیرینی محبوب و لذیذ و یک سوغاتی پرطرفدار است و معمولاً در کنار چای مصرف میشود.
برای تهیه این شیرینی کدبانوهای سنگسری باید دو تا سه ساعت از زمان خود را صرف کنند و این زمان برای عشایری که همیشه مشغول کار و تلاش هستند اهمیت ویژهای دارد.
برای همین است که عشایر معمولاً این خوراکی لذیذ را در فصلی که کمی زمان برای استراحت دارند تهیه میکنند و اوقات خود را با پختن غذاهای محلی و سالم میگذرانند.
غذاهایی که از دل طبیعت اطرافشان به دست آمده و بدون هیچ مواد افزودنی و شیمیایی تهیه شده است.
چیکو یک شیرینی سالم است که با دستان کدبانوهای هنرمند عشایر سنگسر تهیه میشود و بسیار محبوب است.
مهدی شهر در شمال شهر سمنان و در کنار شهمیرزاد و درجزین قرار دارد. شهری است ییلاقی و زیبا.
مسیر دسترسی به سنگسر
پایان پیام