برنج هاشمی از چه زمانی در گیلان کشت شد و چه کسی آن را کشف کرد؟

برنج هاشمی از چه زمانی در گیلان کشت شد و چه کسی آن را کشف کرد؟

پایگاه خبری گلونی راضیه حسینی: فصل شالیکاری در گیلان شروع شده است.

بسیاری از زمین‌ها آماده می‌شوند تا خوشه‌های زیبای برنج را پرورش دهند.

یکی از برنج‌هایی که مدت‌هاست در مزارع زیادی از روستاهای گیلان کشت می‌شود برنج هاشمی است.

حتی اگر گیلانی نباشید هم این نام را به عنوان برنجی خوب و خوش‌پخت شنیده‌اید. اما چرا هاشمی و این اسم از کجا آمده است؟

شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید شخصی به نام «یوسف هاشمی» این نوع برنج را کشف کرد.

آقای هاشمی متولد سال ۱۳۲۶ است او در روستای چاپارخانه (اطراف خمام و رشت) زندگی می‌کند.

او در مصاحبه‌ای که با سایت برنج فروش داشت گفت: « از سال ۱۳۶۰ برنج بی نام می‌کاشتم. یک بار که مشغول بریدن خوشه‌های برنج بودم، چند خوشه متفاوت به چشمم خورد.

آنها را جمع کردم و نگه داشتم. از سال شصت و چهار تا پنج شش سال این خوشه‌ها را کم‌کم جمع‌آوری کردم.

بعد خزانه‌ای گرفتم و خوشه‌ها را در آن‌جا نگهداری کردم. این خوشه‌ها، برنج خیلی خوبی می‌داد.

وقتی آنها را به کارخانه بردم و پخت عالی برنج را دیدند بسیار خوش‌شان آمد.

مردم محلی مزرعه و برنج ما رادیدند همه مشتاق کاشت این برنج شدند و کم‌کم اهالی روستا و بعد روستاهای دیگر برنج هاشمی را جایگزین برنج‌های دیگر کردند.»

چرا برنج هاشمی؟

از کشاورزی که سال‌هاست هاشمی را جایگزین برنج‌های دیگر برای کاشت کرده پرسیدم چه مزیتی باعث شد این کار ا انجام دهید؟

گفت: «این برنج حسن‌های زیادی دارد. اول این‌که راحت کشت می‌شود و راحت به‌عمل می‌آید، و بعد پخت خوبی دارد و به اصطلاح گیلانی‌ها «واجور»(ری) می‌کند.

برنج هاشمی اصلاً خشک نمی‌شود و به همین دلیل باب طبع بسیاری از مردم است.

شاید برنجی مثل «دم سیاه» از هاشمی بهتر باشد اما باید از همه زودتر نشاکاری و از همه دیرتر برداشت کرد.

سختی کاشت دم سیاه از هاشمی بسیار زیادتر است و این هم یکی از علت‌های گران‌تر بودن این برنج به نسبت هاشمی است.»

شاید بتوان گفت برنج هاشمی بی‌دردسر، خوشمزه و باکیفیت است. برنجی که این روزها هواداران زیادی دارد.

پایان پیام

کد خبر : 164215 ساعت خبر : ۸:۵۰ ب٫ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=164215

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.