چگونه سینما و تئاتر برویم و کرونا نگیریم؟

چگونه سینما و تئاتر برویم و کرونا نگیریم؟

شناسایی راه‌های انتقال عامل ایجادکننده بیماری کووید-۱۹ نقش مهمی در کنترل آن دارد. البته راه‌های انتقال ویروس کرونا هنوز به طور دقیق مشخص نشده است، اما به عنوان یک اصل کلی، ویروس‌های تنفسی به طور عمده از طریق ریز قطرات یا از طریق سرفه یا عطسه و یا لمس اشیاء آلوده منتقل می‌شوند.

به گزارش گلونی و به نقل از ایسنا، بر اساس دانسته‌های کنونی این بیماری از یک طیف ملایم تا شدید با علایمی همچون تب، سرفه، تنگی نفس می‌تواند بروز کند که در موارد شدیدتر ممکن است منجر به ذات‌الریه، نارسایی کلیه و مرگ شود.

درصد مرگ ناشی از بیماری کووید-۱۹ هنوز به طور دقیق مشخص نشده است، اما بر اساس آخرین مطالعات، انتقال ویروس کرونا از انسان به انسان از طریق سرفه، عطسه، تخلیه ترشحات بینی و دهان در محیط رخ می‌دهد.

این ویروس می‌تواند در فاصله یک تا دو متری از طریق سرفه یا عطسه منتقل شود.

راه دیگر انتقال، تماس دست‌ها با محیط و سطوح آلوده به ویروس مانند تجهیزات، دستگیره درها، میز و صندلی، شیرآلات، نرده پله‌ها، پریز و کلیدهای برق و کلیه وسایلی است که به طور عمومی و مشترک استفاده می‌شوند شامل اسکناس، اسناد و مدارک دست به دست شده و نظایر آن. بنابراین بسیار مهم است که پس از تماس با هر فرد یا اشیاء مشکوک دست و صورت با آب و صابون شسته شود.

چگونه سینما و تئاتر برویم

در عین حال باید توجه کرد که یکی از راه‌های کاهش مواجهه و قطع زنجیره تماس، رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.

از آنجا که بسیاری از شاغلین صنایع و واحدهای تولیدی و خدماتی در معرض بیماری کووید-۱۹ هستند و محل‌های کسب و کار یکی از اماکن تجمع محسوب شده که می‌تواند سبب انتقال بیماری شوند و از طرفی حفظ سلامت نیروی کار از اهمیت بالایی برخوردار است، لازم  است مقررات ویژه‌ای از طریق فاصله گذاری اجتماعی علاوه بر رعایت اصول بهداشتی برای کاهش مواجهات متناسب با سطح اضطرار و درجه اهمیت فعالیت اقتصادی و صنایع در نظر گرفته شود.

در این راستا معاونت بهداشت وزارت بهداشت نکات بهداشتی را که باید برای پیشگیری از انتقال کرونا در سالن‌های سینما، تئاتر و مراکز فرهنگی رعایت شود، اعلام کرده است که در زیر می‌آید:

چگونه سینما و تئاتر برویم

-‌ مسئولین نظارت بر سالن‌های نمایش موظفند در صورت مشاهده سرفه و عطسه، از تماشاچی درخواست کنند که سالن انتظار، نمایش یا سینما را ترک کنند.

-‌  ضروری است ظرفیت فروش بلیت، به نصف شرایط ظرفیت اسمی سالن‌ها کاهش یابد.

-‌ ضروری است فروش بلیط به صورت الکترونیکی انجام شود.

-‌ کاهش مواجهه چهره به چهره کارکنان و استفاده حداکثری از تلفن، شبکه‌های اجتماعی و…

-‌  ضروری است مواجهه چهره به چهره بازیگران تئاتر با یکدیگر بر روی صحنه نمایش، اتاق‌های گریم، تعویض لباس و نظایر آن با حفظ رعایت حداقل فاصله یک متر انجام شود.

-‌ درصورتی که مواجهه چهره به چهره ناگزیر باشد، باید در حداقل زمان ممکن صورت پذیرفته و حداقل فاصله یک متر رعایت شود.

-‌ اجتناب از تماس کارکنان با یکدیگر از جمله دست دادن.

-‌ اجتناب از تجمع کارکنان در اتاق‌های پشت صحنه، آپارات، رختکن، آبدارخانه و هر جایی که کارکنان می‌توانند تجمع کنند.

-‌ در صورتی که از سرویس‌های ایاب و ذهاب مشترک از جمله اتوبوس و مینی‌بوس استفاده می‌شود، ضروری است حفظ فاصله یک الی دو متری بین صندلی سرنشینان، رعایت شود و اگر از خودروی سواری استفاده می‌شود با احتساب راننده تعداد سرنشین از سه نفر نباید بیشتر باشد.

-‌ ضروری است مسئولین یا متصدیان هماهنگی لازم برای رعایت حداقل فاصله یک متر بین تماشاچیان را هنگام تشکیل صف‌ها نظیر فروش بلیت، ورود به سالن‌های نمایش و خرید مواد غذایی از بوفه، پله برقی و… انجام دهند.

-‌ استقرار و چیدمان مراجعین بر روی صندلی‌های سالن‌های انتظار یا نمایش باید به گونه‌ای تنظیم شود که حداقل فاصله یک متر بین آن‌ها رعایت شود.

بهداشت ابزار و تجهیزات:

-‌ سالن‌های نمایش و صندلی‌ها بعد از هر سانس، نظافت و گندزدایی شود.

-‌ وسایل نظافت پس از هر بار استفاده، گندزدایی شود.

-‌ ظروف حاوی مواد ضدعفونی‌کننده دست‌ها با پایه نگهدارنده به تعداد مناسب در هر طبقه، راهروها، سرویس‌های بهداشتی و نظیر آن تعبیه شود.

چگونه سینما و تئاتر برویم

–   گندزدایی تجهیزات نمایش، اداری و شخصی از جمله کیبورد، رایانه، موس، پیشخوان، باجه و نظایر آن بعد از هر بار استفاده انجام شود.

-‌ ضروری است ابزار آرایشی، گریم و لباس‌های نمایش به صورت مشترک استفاده نشوند.

-‌  ضروری است لباس‌های نمایش بعد از هر شیفت کاری یا هر نمایش شست‌وشو و گندزدایی شوند.

بهداشت ساختمان:

-‌ ضرورت استفاده از سیستم تهویه و یا باز گذاشتن پنجره ها در صورت عدم آلودگی هوای محیط بیرون

-‌ صندلی‌های تماشاچیان در بین هر سانس نمایش گندزدایی شود

– سرویس‌های بهداشتی اعم از حمام و توالت به صورت مجزا گندزدایی شود

– در سرویس‌های بهداشتی، قبل از کشیدن سیفون توالت فرنگی، در آن گذاشته شود تا آلودگی در هوا پخش نشود

– صابون مایع در توالت‌ها و سرویس‌های بهداشتی تعبیه شود

– مبلمان فضای آزاد و پارکینگ‌ها به صورت روزانه گندزدایی شود

– سطوح دارای تماس مشترک با دستمال تمیز و خشک شده و سپس گندزدایی شود

– دفع پسماندها باید به شیوه بهداشتی در سطل‌های دردار پدالی صورت پذیرد و کلیه نیروهای خدماتی در خصوص جمع‌آوری و دفع پسماند، تمامی ملاحظات بهداشتی را نظیر جمع‌آوری پسماند در کیسه‌های پلاستیکی محکم و بدون درز و نشت، رعایت کنند

-‌ آب خوری‌ها و آب سردکن‌ها به صورت موقت تا اطلاع ثانوی حذف شوند

-‌ تهویه سالن‌های نمایش به شکل مناسب صورت پذیرد.

نکات مهم:

-‌ رعایت نکات مهم ایمنی و پیشگیری از برق گرفتگی و آتش سوزی در هنگام گندزدایی برای لوازم برقی مورد توجه قرار گیرد.

-‌ از پاشیدن و ریختن محلول‌های گندزدا روی سطوح و کلیدها، تجهیزات برق‌دار و مواد ناسازگار و با احتمال انفجار و آتش سوزی اجتناب شود.

– هرگز آب ژاول با محلول‌های آمونیاک و مواد شوینده ترکیب نشود.

– هرگز برای عملیات گندزدایی از آب ژاول رقیق نشده با آب استفاده نشود.

– لازم است در ابتدا سطوح مورد نظر مانند میز و صندلی ها شامل نشیمن صندلی، دسته‌های صندلی و پشتی صندلی، دیوارها، کف، سقف، پنجره‌ها، سرویس‌های بهداشتی، دستشویی، توالت و حمام، درها، دستگیره درها، شیرآلات، نرده، پله‌ها، کمد، یخچال، کابینت، گوشی تلفن، کلید و پریزها، وسایل عمومی و نظایر آن، وسایل گریم و آرایشی، لباس و تجهیزات نمایش و… ابتدا تمیز و سپس طبق پروتکل ارائه شده در همین راهنما گندزدایی شود.

–  از وسایل گریم مشترک استفاده نشود.

پایان پیام

کد خبر : 167018 ساعت خبر : 10:23 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=167018
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات