جگر وز کباب مخصوصی است که باید در لرستان بخورید
جگر وز کباب مخصوصی است که باید در لرستان بخورید
حتی اگر روز جهانی کباب هم نداشتیم، لرستانیها یک روز ملی برایش در نظر میگرفتند و جگروز را نماد این روز میکردند.
به گزارش گلونی امروز روز جهانی کباب است، غذایی که در خاورمیانه طرفداران زیادی دارد.
در ایران هم انواع کبابهای درست میشود و چند نوع هم کباب ملی داریم.
مردم این دیار علاقه زیادی به کباب دارند و حتی در این روزگار گرانی گوشت، آنها قید کباب را نمیزنند.
حتی در این مورد طنزهایی هم شاخته شده است. مثلا میگویند جمعهها آلودگی هوای لرستان به دلیل دود کباب در منطقه هشدار قرار میگیرد.
در هر صورت کباب در لرستان محبوب است.
از کباب چنجه که به آن گِلَه بِریژ میگویند تا دنده کباب و جوجه کباب و کباب کوبیده.
اما لرستانیها از دیرباز یکی از لذیذترین انواع کبابها را که ویژه همین منطقه بوده است را درست میکردهاند.
جگر وز چیست و از کجا آمده است؟
نماشای گلونی را دنبال کنید
در میان عشایر دامپرور لر که به دلیل شرایط زندگی بیشتر گوشتخوار بودند، کبابی باب بود که حالا در همه کشور شناخته شده است و با روشهای مختلف طبخ میکنند.
جگروز کباب ویژهای است و به دلایلی یکی از لذیذترین کبابهاست.
جگروز از ترکیب دو کلمه جگر و وَز درست شده. جگر که معرف حضور است ولی وز به پرده و لایه بسیار نازکی از چربی است که از شکمبه و سیرابی گاو و گوسفند گرفته میشود.
روش های درست کردن جگروز لرستان
اگرچه در کبابیها روشهای جدیدی برای درست کردن جگروز به کار میبرند ولی جگروز لرستان به دو روش درست میکنند.
یکی اینکه تکههای وز را دور برشهای کوچک جگر میپیچند و با هم کباب میکنند.
اما روشی که بین روستاییان و عشایر رواج دارد این است که ابتدا سیخهای جگر را به حالت نیمهبرشته کباب میکنند.
سپس وز را دور تکتک سیخها یا همه سیخهای نیمه برشته شده میپیچند و روی آتش میگذارند تا وز هم برشته شود.
مزه و بوی این کباب به دلیل روش درست کردن و وجود چربی، بسیار دلپذیر است.
این کباب میتواند در مباحث گردشگری غذا برگ برندهای برای منطقه باشد.
سهولت در درست کردن و مزه بینظیر آن میتواند هر مسافر و گردشگری را به سمت آن بکشاند.
اکنون در سراسر ایران این کباب را درست میکنند و البته نوآوریهایی هم در روشهای طبخ آن ایجاد شده است.
روز جهانی کباب روز ویژهای برای لرهاست. روزی که همه آنها را به یاد جگروز، گله بریژ و دورهمیهایشان میاندازد.
پایان پیام
نویسنده: محمد پورخداداد
کد خبر : 168407 ساعت خبر : 7:48 ب.ظ