استون هنج و کشف راز منشاء سنگهای عظیم
محققان موفق به کشف راز منشاء سنگهای عظیم استونهنج در ویلشایر انگلستان شدند.
به گزارش گلونی به نقل از رویترز، آزمایشهای باستانشناسان ثابت کرده منشاء ۵۰ سنگ عظیم شکلدهنده استون هنج در محوطهای به نام وستوود در ۲۵ کیلومتری این سازه باستانی قرار دارد.
این سنگهای عظیم حدود ۲۵۰۰ سال پیش از میلاد برای ساخت استونهنج به کار برده شدهاند. ارتفاع بلندترین آنها به بیش از ۹ میرسد و سنگینترینشان نیز ۳۰ تن وزن دارد.
«دیوید نش» محقق زمین ریختشناسی دانشگاه برایتون سرپرستی تیم تحقیقاتی بر روی سازه باستانی استونهنج را بر عهده دارد. وی گفت: «اینکه این سنگهای بسیار عظیم چگونه به این محل آورده شدهاند هنوز محل بحث و بررسی است. اما با توجه به اندازه این سنگها احتمالا آنها یا به این محل کشیده شدهاند و یا از طریق غلتکهایی جابهجا شدهاند».
«استونهنج» یکی از بزرگترین معماهای تاریخ باستانشناسی است که سالانه میلیونها گردشگر را به انگلیس میکشاند. از همین رو کشف راز منشا سنگ های عظیم استون هنج برای باستان شناسان بسیار هیجان انگیز است.
این سازه باستانی با پنجهزار سال قدمت همواره به عنوان یک مکان رازآلود نام برده میشود. تعدادی از محققان دانشگاهی در انگلیس که از سال ۱۹۶۴ میلادی درپی کشف رازهای این بنا هستند، بارها از خواص درمانی استون هنج که حاصل ارتباط امواج منتشرشده از سنگهای چندصدتنی است، سخن گفتهاند. البته فرضیههای دیگری نیز وجود دارد که کاربری اصلی استونهنج را بیانکننده روزهای هفته، ماهها و فصول و بهطور خلاصه آن را یک تقویم میداند.
با این وجود همچنان هنوز سوالهای زیادی در زمینه نحوه برش سنگها و قراردادن آنها روی هم بدون پاسخ باقی مانده است.
استون هنج یادمانی پیشاتاریخی در دشت سالزبری ویلتشر در جنوب انگلستان است.
این اثر، بازماندهٔ دوران نوسنگی و عصر برنز است و شامل حلقهای از سنگافراشتهای سارسِنی است که به دور مجموعهای نعلاسبی، مرکب از پنج سهسنگ سارسِنیِ برشخورده، قرار گرفتهاند.
استونهنج نمونهای از گونهای سازه و ساختار معماریِ باستانیِ متعلق به دوران نوسنگی و عصر برنز است که در فارسی به آن گرداسنگ (برابر فارسی فرهنگستان برای عبارت انگلیسی stone circle) میگویند.
پایان پیام