بافت های نوسازی شده همچنان در وضعیت فرسوده
به گزارش گلونی «زهرا بهرام نژاد» عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران در تاریخ ۲۲مرداد۹۹ گفت: « ۴۰ درصد بافتهای نوسازی شده در بافت فرسوده کیفیت ساخت ندارند».
همچنین ایشان در خبری که در تاریخ ۲۳ اردیبهشت۹۹ انتشار یافت، گفته بود: « طی سه سال گذشته بودجه نوسازی در پایتخت افزایش ۱۰ برابری داشته است و این در حالی است که ۴۰ درصد تهرانیها در بافت ناپایدار و فرسوده زندگی میکنند».
نمیدانم در بین ارقام و درصدهای مختلف این خبر سردرگم شدید و یا کاملاً درکش کردید.
به هر حال مرورش ضرری نداشته باشد، کلی هم مفید فایده است.
زیرا این خبر در راستای آگاهسازی از بافت فرسوده است و دانستنش کمک میکند بدانیم در هنگام رخدادهایی همچون زلزله تا چه اندازه در خطر هستیم.
بافت های نوسازی شده همچنان در وضعیت فرسوده
آنچه از خبر دریافت میشود این است، با وجود اینکه برای بازسازی بافت فرسوده کلی بودجه نوسازی تعلق میگیرد اما هنوز که هنوز است از هر ۱۰۰ نفر تهرانی، ۴۰ نفر در بافت فرسوده سکونت دارند.
آن ۶۰ نفری هم که در بافت سالم زندگی میکنند یا رفتهاند وام نوسازی گرفتهاند و خانههایشان را نوسازی کردهاند یا کلاً خانه را تخریب کردهاند و از اول ساختهاند.
از آنها نیز ۴۰ درصدشان وضعیت همان بافت فرسوده را دارند.
زیرا یا وام کفاف نوسازی را نداده است و بنابراین مصالح خوبی خریداری نکردهاند و یا با یک بساز و بفروشی قراداد بستهاند که بساز و بنداز بوده است.
و به این ترتیب ۴۰ درصد از ۶۰ نفر تهرانی بافت سالم نشین نیز حال خانهشان بهتر از بافت فرسوده نیست.
با یک محاسبه بسیار ساده دیگر نیز میفهمیم که ۴۰ درصد از ۶۰ نفر میشود ۲۴ نفر!
این ۲۴ نفر در بافت فرسوده با آن ۴۰ نفری که آمارشان در اردیبهشت ماه درآمده بود روی هم میشوند ۶۴ نفر.
به عبارت سادهتر از هر ۱۰۰ نفر تهرانی ۶۴ نفر یعنی بیش از نیمی از پایتخت نشینان در بافت فرسوده زندگی میکنند.
پس کاش لااقل تن به تخریب خانههای قدیمی و اجدادیمان نمیدادیم زیرا این آپارتمانهای نوسازی شده هم که چنان چنگی به دل نمی زنند.
پایان پیام
نویسنده: بهاره حاصلیان