صعود به اشترانکوه و حادثه دوباره؛ کله جنو باز هم قربانی گرفت
به گزارش گلونی قله «کوله جِنو» یا «کوله جِنون» به ارتفاع ۳ هزار و هشتصد و پنجاه متر، شرقیترین قله بر روی خطالراس «اشترانکوه» است.
صعود به این قله در زمستان نیازمند مهارتهای کافی در زمینه کوهنوردی و سنگنوردی است. حتا دقت در انتخاب مسیر صحیح برگشت احتیاج به دقت بالا و استفاده از Gps دارد.
همچنین به دلیل یخچالهای وسیعی که در میسر وجود دارد تسلط کافی کوهنورد به تکنیکهای برف و یخ و عبور از یخچال را میطلبد.
این ویژگیها سبب شده است که قله کله جنو یکی از فنیترین و البته پرحادثهترین قله کشور محسوب شود.
در سالهای گذشته حوادث تلخ کله جنو چندین تیم کوهنوردی ورزیده را به کام مرگ کشانده است.
کله جنو در زبان لری به معنی خانه جنهاست.
در زمستان باد چنان در این منطقه میپیچد که انگار جنها حرف میزنند.
صعود به اشترانکوه و حادثه
در ۱۶ آذر ۱۳۹۶ یک تیم کوهنوردی ۱۴ نفره مشهدی به همراه راهنمای ورزیده محلی اهل الیگودرز، زندهیاد امانالله جوکار، قصد صعود به این قله را داشتند که پس از صعود، به اشتباه وارد دره پیربرف شده و در نهایت بعد از رسیدن به انتهای مسیر و بازهم انتخاب مسیر اشتباه، به کف دره میرسند که متاسفانه حدود ساعت ۱۱ شب گرفتار بهمن شده و هشت نفر از آنان فوت کرده یک نفر نیز در اثر سرمازدگی جان خود را از دست میدهد.
و هم اکنون حادثه تلخ دیگری در ستیغ این کوه ثبت گردیده است.
به گزارش گلونی روز جمعه به تاریخ ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۶ سقوط یک کوهنورد از قله کله جنو ازنا به جمعیت هلال احمر ازنا گزارش و چهار تیم امداد و نجات کوهستان به محل حادثه اعزام شدند.
کوهنورد حادثه دیده خانم ۳۱ ساله اهوازی بود که در حین صعود به قله از روی تیغههای کوه سقوط کرده و جان خود را از دست میدهد.
سختی و دشواری قله کله جنو تنها به حوادثی این چنینی ختم نمیشود.
حتا انتقال پیکر کوهنورد حادثه دیده برای امدادگران بسیار با سختی و مشقت همراه بوده است زیرا امکان امدادرسانی در این منطقه به وسیله بالگرد هم وجود ندارد.
پایان پیام