کرونا را جدی نگیرید از شنبه مجازات میشوید
تا الان مجازات نداشتم، هر کسی که کرونا را جدی نگیرد مجازات میشود
به گزارش گلونی حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا اظهار کرد: «همواره اعمال قانون مورد تاکید وزارت بهداشت و درمان بود.
البته عمدتاً تاکنون نیازی نبوده که ما از مجازات استفاده کنیم اما همیشه افرادی هستند که برای کنترل آنها باید از مجازات استفاده کنیم؛
عدهای مراعات نمیکنند و دیگران را نیز گرفتار میکنند، بنابراین اعمال قانون مورد نظر قرار گرفت و امروز مورد بحث قرار گرفت و شنبه هفته آینده نهایی و ابلاغ خواهد شد».
سخنان رئیس جمهور محترم کشورم را نمیفهمم. هر بار هم که میخوانم بیشتر از قبل حیران میشوم.
نمیدانم نفهمیدن این جملات از نفهمی من است یا اینکه شرایط دولت و تصمیم گیرندگان را نمیدانم که نمیفهمم.
از این سخنان این را درمییابم، گویا وزارت بهداشت و درمان که کارش رسیدگی به امور درمانی کشور است برای مبارزه با کرونا روی اعمال قانون تأکید میکند.
اینکه چرا وزارت بهداشت و درمان در اعمال قانون دخالت کرده است، قابل فهم است زیرا اعمال قانون مربوط به مبارزه با کرونا بوده و مسلماً افرادی که هیچ مسولیتی در قبال مبارزه با آن ندارند باید مجازات شوند.
اما چیزی که قابل توجیه نیست این است که یک بخش دیگری از بدنه دولت که ماهیت آن در جملات رئیس جمهور معلوم نیست، دلش به حال مردم بیچاره میسوزد و بیان میدارد که عمدتاً فعلاً نیاز به مجازات نداریم تا بعداً ببینیم چه میشود.
کرونا را جدی نگیرید از شنبه مجازات میشوید
اما ناگهان بعد از گذشت شش ماه یک اتفاقی مجهولالماهیت روی میدهد.
آن اتفاق میتواند پر و خالی شدن واگنهای مترو از جمعیت باشد و یا اصرار برای برگزاری امتحانات نهایی مدارس و یا آزمونهای کنکور و غیره باشد که آنوقت زنگ خطر اعمال قانون برای دولت نواخته میشود.
که ممکن است در واگنهای گوش تا گوش پراز جمعیت، عدهای سهلانگار وجود داشته باشند که لازم باشد مجازات شوند.
در نهایت نیز مقرر میگردد از «هفته آینده» اگر عمری باقی بود اعمال مجازات روی سهلانگاران مبارزه با کرونا اجرایی گردد.
در واقع دولت به این نتیجه میرسد که حالا که آب از سر همگان به مدت شش ماه گذشته است خب یک هفته هم رویش!
تا چه زمانی قرار است هزینه تعلل و کند پیش رفتن برنامهریزیهای دولت را مردم بپردازند؟
یا گناه عدم آیندهنگری در بعضی امور به گردن عدم مسؤلیتپذیری مردم باشد؟
مگر مردم تا اسفند ۹۸ در زندگیشان کرونایی دیده بودند که بدانند با آن چگونه رفتار کنند؟
البته واضح است که در هر جامعهای خواه یا ناخواه عدهای وجود دارند که در برابر اجرای قوانین ایستادگی میکنند که باید برایشان مجازات در نظر گرفته شود.
اما مگر چند بار در زندگی هر انسانی احتمال پاندمیک بیماری وجود دارد که مردم برایش آمادگی داشته باشند و یا به رعایت پروتکلهای بهداشتی آگاه و مسلط باشند.
اکثریت مردم ایران در برخورد اول با این بیماری به دلیل ناآگاهی یا به شدت ترسیده بودند و یا گوش به فرمان اخبار آگاهیدهنده بودند و هیچ فردی عمداً نمیخواست باعث به خطر افتادن جان اقوام و دوستان و آشنایان خود بشود.
حالا بعد از گذشت شش ماه و شرایط قرمز تعداد زیادی از استانها، دولت تدبیر و امید به فکر مجازات مردمی است که در سطح شهر به دنبال یک لقمه نان است و نه تفریح و سرگرمی!
پایان پیام
نویسنده: بهاره حاصلیان