دکترهای بیکار از بقیه بیکاران جلو زدند
بیکاری فارغالتحصیلان مقطع دکتری نسبت به دارندگان کارشناسی در حال افزایش است.
به گزارش گلونی منصور غلامی، وزیر علوم در مورد اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهها گفت: آمارها نشان میدهد اشتغال در دکترا بیشتر از کارشناسی است، اما در دو سال گذشته نرخ بیکاری در کارشناسی کمتر شده و دکترهای بیکار بیشتر شدهاند.
این آمار دلایل زیادی میتواند داشته باشد.
ارائه مدرکهای تحصیلات عالیه بدون زمینه اشتغال باعث شده است سطح توقع دانشجویان و فارغالتحصیلان بالا رود ولی بازار کاری برایشان فراهم نباشد.
اما یکی از مهمترین دلایل این است که فارغالتحصیلان کاردانی و کارشناسی میتواند در بسیاری از مشاغل و شاخههای متفاوت مشغول به کار شود ولی فارغالتحصیلان دکتری به دلیل تمرکز روی یک موضوع دایره انتخاب کمی دارند.
اکنون در همه دانشگاههای سراسر کشور سالانه به تعداد بالایی مدرک دکتری داده میشود.
دارندگان مدرک دکتری بسیار زیاد شدهاند و این همه شغل تخصصی در کشور وجود ندارد.
همچنین این افراد رضایت ندارند در مشاغلی باشند که با مدرکی مثل ارشد و کارشناسی هم امکانپذیر است.
تحقیقی در سال گذشته منتشر شد که در آن آمده بود در حال حاضر دانشجویان در مقطع کارشناسی با جدیت گذشته درس نمیخوانند، حتی در خیلی از کلاسها شرکت نمیکنند این مسئله در حال سرایت به دکتری است.
دکترهای بیکار از بقیه بیکاران جلو زدند
در مقطع دکتری علاوه بر بخش آموزشی، یک بخش مهمتر به نام پژوهش وجود دارد که در کشور ما به جز عده اندکی که با تلاش فردی برای پژوهشهای خود کیفیت ایجاد میکنند، عموم پژوهشها با کمترین کیفیت انجام میشوند، به همین دلیل بسیاری از فارغالتحصیلان مقطع دکتری شغل مناسبی پیدا نمیکنند.
در سالهای گذشته آمار به شکل دیگری بود.
افراد زیر دیپلم و دارای دکترای تخصصی، بیشترین شانس را برای کاریابی داشتند.
آمارها نشان میدادند که نرخ بیکاری تنها برای این دو گروه، زیر ۱۰ درصد است و دارندگان مدارک دیپلم، کاردانی، لیسانس و فوقلیسانس نرخ بیکاری بیشتری دارند.
گرفتن مدرک بالاتر یک دغدغه مهم برای جوانان شده است.
اکنون دیگر اشتغال روی تخصص و تواناییهای فرد استوار است نه مدرکی که با خود حمل میکند.
پایان پیام