گلونی

نمایشگاه نقاشى قهوه خانه در مهرسان برگزار می‌شود

نمایشگاه نقاشى قهوه خانه

نمایشگاه نقاشى قهوه خانه

برگزاری نمایشگاه نقاشى قهوه خانه در مهرسان؛ پرده‌هاى مذهبى با مضامين حماسه كربلا

نمایشگاه «نقاشى قهوه خانه» شامل پرده‌هاى مذهبى با مضامين حماسه كربلا در نگارخانه مهرسان برگزار می‌شود.

به گزارش گلونی این نمایشگاه منتخبى از آثار مجموعه جواد عقيلى آخرین بازمانده از نسل نقاشان قهوه خانه‌ای است که طی 40 سال آنها را حفظ، مراقبت و نگهداری کرده است.

او متولد سال 1315 شاگرد عباس بلوکی‌فر (نقاش قهوه‌خانه‌ای) و دانش آموخته نزد هانیبال الخاص است و تعداد زیادی از نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای را در سال‌های طولانی حفاظت و نگهدارى و به معرفى این عرصه کمک مؤثر و قابل توجهى کرده است.

در این مجموعه آثار نقاشانى همچون محمد مدبر، عباس بلوكى فر، حسن اسماعيل زاده، حسين همدانى، فتح الله قوللر، محمد فراهانى و على اكبر لرنى برای تماشای علاقمندان ارائه شده است.

نقاشی قهوه خانه‌ای نوعی نقاشی روایی رنگ روغن با مضمون‌های رزمی و حماسى و مذهبی و شمايل است که براساس سنت‌های هنر مردمی و دینی و روايتگرانه توسط هنرمندانی چیره دست خلق و در قهوه خانه‌ها و تكايا و حسينيه‌ها ارائه می‌شد.

نمایشگاه «نقاشى قهوه خانه» از ٣ شهريور تا ١٠ مهر ٩٩ در نگارخانه پرديس فرهنگى هنرى مهرسان واقع در ميدان انقلاب، ابتداى خيابان كارگر شمالى، بالاتر از خيابان فرصت شيرازى داير خواهد بود.

قهوه‌خانه به مکان‌های مشابهی گفته می‌شود که در آن‌ها در درجه‌ی اول قهوه سرو می‌شود. یک قهوه‌خانه ممکن است نوشیدنی‌های دیگر و وعده‌های سبک نیز سرو کند.

همچنین، بسیاری از قهوه‌خانه‌ها در خاورمیانه یا در محله‌های مهاجران از خاورمیانه در کشورهای غربی قلیان نیز سرو می‌کنند.

اولین قهوه‌خانه‌ها در قرن پانزدهم میلادی در شبه‌جزیره عربستان پدیدار شده و در قرن شانزدهم میلادی به نواحی تحت فرمان امپراطوری عثمانی و دودمان صفویان گسترش یافتند.

قهوه‌خانه‌ها به مکان‌های ملاقات پرطرفداری تبدیل شدند که مردم برای نوشیدن قهوه، صحبت کردن، انجام بازی‌هایی مانند شطرنج و تخته نرد، شنیدن داستان‌ها و موسیقی، و بحث در مورد اخبار و سیاست در آن‌ها جمع می‌شدند.

پایان پیام

خروج از نسخه موبایل