به لیمو گیاهی خوش عطر و موثر برای هضم غذا و داشتن خوابی آرام
به گزارش گلونی به لیمو با نام علمی Aloysia citrodora گیاه بومی آمریکای جنوبی است.
برگهای آن خشن است و بویی شبیه بوی لیمو دارد.
به لیمو درختچهای دارد به طول ۱.۵ متر.
به لیمو گیاهی خوش عطر و موثر برای هضم غذا
در مناطق گرمسیر همیشه سبز است ولی در مناطق سردسیر در زمستان برگهای خود را از دست میدهد.
نوشیدن چای به لیمو فرآیند سمزدایی بدن را تحریک میکند.
این فرآِیند یک فرآیند ثابت و حیاتی برای از بین بردن رادیکالهای آزاد و حفظ سلامتی است.
ضدالتهاب بودن از دیگر خواص این گیاه است.
خواص آنتی اکسیدانی همراه با توانایی آن برای از بین بردن التهاب باعث پیشگیری از آسیب و بهبود بافت ماهیچه میشود.
استفاده از آن قبل از تمرین رشد یا تقویت عضله توصیه میشود.
به لیمو به عنوان دمنوش مفرح و نشاطآور مورد استفاده قرار میگیرد.
این گیاه دارای خاصیت آرامبخشی است.
وجود ورباسکوزید، یک جز بیولوژیکی در برگ این گیاه عنصر اصلی بهبود اضطراب به حساب میآید.
دمنوشی مطبوع و لذتبخش است که اثر ملایمی دارد و میتوان به عنوان نوشیدنی بعد از شام یا آخر شب آن را مصرف کرد تا خوابی آرام و راحت داشت.
این گیاه دارا یاثر تقویت اعصاب است و با افسردگی نیز مقابله میکند.
دمکرده به لیمو که عطری شبیه لیمو دارد به هضم غذا کمک میکند و ناراحتیهای معده مانند نفخ و گاز معده را از بین میبرد.
دستگاه گوارش را آرام میکند و در نتیجه باعث کاهش علائمی از جمله سندرم روده تحریکپذیر، سوهاضمه، گرفتگی و نفخ میشود.
برگ و اسانس به لیمو را باید دور از نور، در جای خنک و سربسته نگهداری کرد.
به لیمو در شهرستان گناوه استان بوشهر، شهرستان گچساران استان کهگیلویه و بویراحمد، استان یزد و در شهرهای شمالی ایران کشت میشود.
پایان پیام
نویسنده: فاطمه فیروزپور