ترخون گیاهی پر خاصیت که در سبد سبزی خوردن شما هم قرار دارد
به گزارش گلونی این گیاه با نام Estragon گیاهی است چند ساله، بومی اوراسیا و مناطق شمالی آمریکا.
ترخون رشد سریعی دارد و گاهی ارتفاع آن ممکن است به بیش از 60 متر نیز برسد.
این گیاه دارای برگهای بلند و باریکی به رنگ سبز بوده از خانواده گل آفتابگردان است.
ترخون گیاهی پر خاصیت که در سبد سبزی خوردن شما
همچنین این گیاه گلهای زرد کوچکی دارد که از تیر تا مهر ماه شکوفه میدهند.
به دلیل داشتن خاصیت بیحسکنندگی در دهان، یونانیان باستان این گیاه را برای تسکین دندان درد میجویدند.
این گیاه همچنین در قرون وسطی بهعنوان یک پادزهر برای درمان سم مارگزیدگی استفاده میشد.
ترخون اگرچه در ایران به عنوان سبزی شهرت یافه، اما شهرت اصلی آن در دنیا بهعنوان ادویه است.
این گیاه به دلیل عطر و خاصیت آن در بسیاری از غذاها و همچنین در تهیه سسها مورد استفاده قرار میگیرد.
از این گیاه هم به صورت خشک شده و هم به صورت تازه استفاده میشود.
عموما از برگ این گیاه استفاده میشود و اثرات مهم آن ضد رماتیسم و محرک قاعدگی است.
این گیاه برای پیشگیری از رماتیسم، آرتریت و نقرس استفاده میشود.
همچنین این گیاه ترشح شیرههای گوارشی معده را تحریک کرده و باعث افزایش اشتها میشود.
ترخون در کشورهای آسیای میانه (قفقاز) بهعنوان طعم دهنده نوشیدنیها کاربرد بسیاری دارد.
به تازگی نیز برخی تحقیقات اثر ضد کارسینژون (مواد ایجاد کننده سرطان) آن را اثبات کردهاند.
از این گیاه به دلیل خوش عطر بودن میتوان برای از بین بردن بوی بد دهان نیز استفاده کرد.
این گیاه بر عملکرد قلب و مغز، دستگاه گوارش و در درمان سرطان و دیابت موثر است.
اما دقت داشته باشید که مصرف زیاد این گیاه هم خوب نیست.
پایان پیام
نویسنده: سارا شهسواری