گلونی

خواص گیاه بارهنگ و همه آنچه باید در مورد این گیاه دارویی مفید بدانید

خواص گیاه بارهنگ

خواص گیاه بارهنگ و همه آنچه باید در مورد این گیاه دارویی مفید بدانید

خواص گیاه بارهنگ و همه آنچه باید در مورد این گیاه دارویی مفید بدانید

به گزارش گلونی بارهنگ یا بارتنگ که در کتاب‌های طب سنتی قدیم از آن به نام لسان‌الحمل (زبان گوسفند) یاد شده است.

گیاهی است علفی، چند ساله، بدون ساقه، به ارتفاع 10 تا 70 سانتی‌متر با برگ‌های پهن و دمبرگ‌های بلند.

بارهنگی که در طب سنتی بیشتر از آن استفاده می‌کنند گیاه Plantago major یا لسان‌الحمل کبیر است.

خواص گیاه بارهنگ

 گیاه Plantago lanceolata نیز که آن را به اسامی بارهنگ سرنیزه‌ای (بارهنگ کاردی) یا لسان‌الحمل صغیر می‌نامند، خواص مشابهی دارد و آن را نیز مورد استفاده قرار می‌دهند.

هنگامی که گل این گیاه برسد، بذرهای قهوه‌ای فراوانی درون خود دارد.

این گیاه معمولا به صورت علف هرز در مکان‌هایی مرطوب مانند حاشیه جوی آب‌، مزارع، باغ‌ها، باغچه‌ها و فضاهای سبز شهری و خانگی می‌روید. به همین علت به راحتی در دسترس انسان قرار دارد.

خواص درمانی بارهنگ

این گیاه طبعی سرد و خشک بوده و همه بخش‌های آن شامل برگ، ریشه و دانه مصرف دارویی دارند.

بارهنگ دارویی مناسب برای استعمال خارجی به منظور ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده است.

از سویی دیگر از این گیاه برای درمان بافت‌های آسیب‌دیده داخلی، به ویژه بافت‌های دستگاه گوارش، به صورت استعمال داخلی استفاده می‌شود.

از بارهنگ می‌توان برای درمان تمام مشکلات مربوط به جمع شدن خون یا خلط، از گوش گرفته تا قفسه سینه استفاده کرد.

همچنین بارهنگ برای سوءهاضمه اسیدی، زخم معده، اسهال و روده تحریک‌پذیر مفید است.

برگ‌های تازه بارهنگ خواص ضد باکتریایی دارند و برای التیام زخم‌ها، جراحت‌ها و سطوح ملتهب بدن استفاده می‌شود.

مالیدن برگه تازه بارهنگ زخم‌ها را از چرکی شدن محافظت کرده و باعث التیام آن می‌شود.

همچنین این گیاه زخم‌های کهنه و چرکی را باز کرده و سبب خروج چرک و بهبود زخم می‌شود.

همچنین از این گیاه برای مراقبت‌های پوستی، از بین بردن لک و شست و شوی مو استفاده می‌کنند.

علاوه بر برگ تخم این گیاه نیز خواص درمانی بسیاری دارد.

چه کسانی نباید از این گیاه استفاده کنند؟

مادران باردار و شیرده، کسانی که ناراحتی ریه دارند و افرادی که حساسیت دارند باید در خوردن این گیاه دقت داشته باشند.

همچنین به همراه خوردن این گیاه خوب است که آب فراوانی نوشیده شود.

شیوه استفاده

از برگ این گیاه به عنوان چادی و دمنوش استفاده می‌کنند.

همچنین شیره تازه این گیاه را در شربت و عسل مخلوط کرده و می‌خورند. در مواردی هم تخم این گیاه خورده می‌شود.

پایان پیام

نویسنده: سارا شهسواری

خروج از نسخه موبایل