سد فینسک قاتل درختان هیرکانی است؛ چرا همه باید با ساخت آن مخالف باشیم؟

مخالفت با ساخت سد فینسک

چرا همه باید با ساخت سد فینسک مخالفت کنیم؟

به گزارش گلونی محمد درویش نوشت: شامگاه دوشنبه، ۳۱شهریور ۱۳۹۹ جلسه مهمی در محل کمیسیون کشاورزی، آب و منابع‌طبیعی مجلس شورای اسلامی به ریاست سیدجواد ساداتی‌نژاد رییس کمیسیون برگزار شد.

در این جلسه علاوه بر حضور تعدادی از اعضای کمیسیون از جمله سمیه رفیعی رییس فراکسیون محیط ‌زیست مجلس حجت‌الاسلام امیرقلی جعفری بروجنی رییس کمیته آب کمیسیون حجت‌الاسلام محمدتقی نقدعلی و منصورعلی زارعی کیاپی نماینده مردم ساری گروهی از مدیران و کارشناسان بلندپایه وزارت نیرو متشکل از قاسم تقی‌زاده خامسی معاون وزیر صدیقه ترابی، مدیرکل برنامه‌ریزی کلان آب و آبفا، ایرج حیدریان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان و … حضور داشتند تا به دفاع از دلایل ساخت سد فینسک بپردازند.

در این جلسه که عباس گل‌رو، نماینده سمنان هم حضور داشت، قرار بر این بود تا به دلیل قانع‌نشدن نماینده ساری از طرح پرسش از وزیر نیرو درباره چرایی ساخت سد فینسک، شفاف‌سازی شود.

همچنین در این جلسه گروهی از کارشناسان مستقل از جمله نگارنده هم حضور داشتند تا دیدگاه‌های کارشناسی خود را ارایه دهند.

در پایان این نشست که حدود سه ساعت به طول انجامید، مقرر شد تا هرگونه عملیات در کارگاه سد که در قلمرو سیاسی استان سمنان قرار دارد متوقف شده و دیگر هیچ درخت ارسی قطع نشود.

مخالفت با ساخت سد فینسک

کمیسیون یک هفته به وزارت نیرو مهلت داد تا مدارک مورد نیاز از جمله گزارش ارزیابی محیط ‌زیستی را که تاکنون چندبار رسماً درخواست شده بود، ارایه کنند.

برایم جالب بود که دسترسی به آمار و اطلاعات دقیق در این مملکت حتی برای نمایندگان مجلس در کمیسیون تخصصی هم چقدر دشوار است و وزارت نیرو به راحتی به ارایه آنها تن نمی‌دهد.

همچنین سمیه رفیعی از عدم حضور نماینده سازمان حفاظت محیط ‌زیست در جلسه ابراز ناخشنودی کرد؛ سازمانی که یکی از مهم‌ترین مناطق تحت مدیریتش، یعنی پرور در اثر احداث مخزن سد و سازه‌های مرتبط دچار گسست اکولوژیک می‌شود، چگونه مجوز ساخت این سد را داده، چرا گزارش ارزیابی روی سایتش موجود نیست و چرا هیچ نماینده‌ای از سازمان حضور ندارد؟

در مجموع واقعاً نمایندگان وزارت نیرو دربرابر استدلال‌های محکم گروه کارشناسان مستقل و منتقد ساخت سد، حرفی برای گفتن نداشتند.

حتی شخص جناب خامسی سخن بنده را تایید کرد که اصولاً چرا باید در استانی که میانگین تبخیر و دمایش به مراتب بیشتر از متوسط کشوری است، ۸۸.۶ درصد از آب قابل استحصالش در بخش کشاورزی، آن هم با راندمان پایین مصرف شود که حالا بخواهد دچار کمبود آب شود؟

اصولاً چرا در استانی که میانگین مصرف سرانه آب در آن، بیشتر از میانگین کشوری است، به جای آنکه این عدد تصحیح و مدیریت مصرف اتفاق افتد، می‌خواهیم به پرمصرف‌ها جایزه هم داده و آب بیشتری برایشان ارایه دهیم؟

پایان پیام

کد خبر : 177734 ساعت خبر : 2:42 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=177734
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
چیدمان
اولین نظرات آخرین نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات