خواص اسفناج گیاه بومی کشور ایران و همه آنچه باید در مورد آن بدانید
خواص اسفناج گیاه بومی کشور ایران و همه آنچه باید در مورد آن بدانید
به گزارش گلونی اسفناج یا اسپیناج (spinage) گیاه بومی کشور ایران است.
این گیاه از اوایل قرن یکم میلادی به نقاط دیگر جهان راه پیدا کرد.
اسفناج منبع قوی ویتامین B3 است. همچنین به دلیل وجود منیزیم، جلوی پیشرفت سرطان را میگیرد.
خواص اسفناج گیاه بومی کشور ایران
مقدار زیاد آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس و منیزیم در این گیاه آن را به یک ماده سرشار و ارزشمند تبدیل کرده است.
قسمت مورد استفاده
برگ اسفناج خاصیت درمانی بالایی دارد و از آن استفاده میشود.
کاربردهای درمانی
کم خونی: وجود مقادیر بالای آهن در اسفناج، درمان خوبی برای کم خونی است. بنابراین به دختران جوان توصیه میشود از مصرف اسفناج غافل نشوند.
تشنج: تشنجهایی که به دلایل کمبود ویتامین B3 ایجاد شده است، با اسفناج قابل کنترل است.
هشدار: با تمام خواصی که برای اسفناج ذکر شد، بیمارانی که سنگ کلیه یا مثانه و یا نقرس دارند، باید در خوردن اسفناج احتیاط کنند.
شرایط اقلیمی رشد اسفناج
اسفناج بومی کشور ایران است و یک محصول فصل خنک است.
به همین دلیل سرمای زیر صفر را بهتر از سایر سبزیها تحمل میکند.
این محصول تا دمای ۷ درجه زیرصفر را طاقت میآورد. اما از طرف دیگر برای رشد بهتر برگها، نیاز به نور زیاد دارد.
بنابراین به منطقهای نیاز دارد که روزهای طولانی و زمستان ملایمتری داشته باشد.
بهترین منطقه برای کشت اسفناج و برداشت آن در ایران، خوزستان است.
خوزستان به دلیل داشتن زمستانهای معتدل و به دلیل دریافت نور مستقیم خورشید، منطقهای مساعد برای کاشتن اسفناج است.
در مناطق دیگر ایران نیز میتوان اسفناج را کاشت. تبریز، اصفهان و مشهد از دیگر مناطق مساعد برای کشت این محصول هستند.
اما باید توجه داشت که این محصول تحمل یخبندانهای طولانی را ندارد.
بنابراین به محض مساعد شدن هوا، باید کار کشت محصول را آغاز کرد.
پایان پیام
نویسنده: فرشته تکراری
کد خبر : 179044 ساعت خبر : 6:52 ب.ظ