خواص باریچه گیاهی که فقط یک بار به گل مینشیند و بعد از آن از بین میرود
خواص باریچه گیاهی که فقط یک بار به گل مینشیند و بعد از آن از بین میرود
به گزارش گلونی از این گیاه در کتب قدیم به نام «انجدان» و در زبان سریانی «انگدان اوگاما» نام برده شده است.
این گیاه شامل ۳۰ جنس و ۳۰ هزار گونه است.
انجدان گیاهی جدا گلبرگ، پایا با ساق ضخیم و برگهایی به رنگ سبز مایل به خاکستری و پوشیده از تارست.
خواص باریچه
ساقههای این گیاه ۱ تا ۲ متر ارتفاع دارد و از پنج سالگی به بعد با ایجاد ساقه گل دهنده به مرحله زایشی وارد میشود.
جالب است بدانید این گیاه در طول عمرش تنها یک بار به گل نشسته و بذر میدهد و پس از آن از بین میرود.
این گیاه گلی زرد رنگ و چتری شکل داشته که در قسمتهای بالایی ساقه رشد میکند.
خواص درمانی این گیاه
از صمغ و ریشه این گیاه در طب سنتی و درمان بیماریها استفاده میشود.
صمغ باریجه در هند به عنوان محرک، ضد عفونی کننده و داروی سینه و در موارد برونشیتهای مزمن، آسم و تقویت رحم تجویز میشود.
این گیاه علاوه برای عفونتهای ريه و آسم از آن استفاده میشود.
همچنین برای بيماریهای عصبی، ضعف معده و كبد و طحال نیز مفید است.
در ایران نیز ریشه باریجه را پس از خشک کردن پودر میکنند.
پودر این گیاه را به عنوان دارویی برای برونشیت، سیاه سرفه و سرفههای شدید استفاده میکنند.
همچنین از صمغ این گیاه به صورت ضماد برای درمان کوفتگیها و کاهش درد و ورم استفاده میشود.
موارد مورد استفاده
از این گیاه به عنوان طعمدهنده در محصولات غذایی مانند نوشابههای غیرالکلی و فرآوردههای گوشتی استفاده میشود.
همچنین از این گیاه در صنایع چسب، معطر کننده و تثبیت کننده عطرها و فرآوردههای آرایشی استفاده میکنند.
این گیاه در مناطق کوهپایهای میروید.
در ايامي نه چندان دور بسيار مورد توجه بهرهبرداران بوده كه پس از جمع آوری صمغ گياه به بازارهاي منطقه و ايران ارسال میگرديد.
خواص دیگر گیاهان دارویی را بخوانید
پایان پیام
نویسنده: سارا شهسواری
کد خبر : 179764 ساعت خبر : 3:35 ب.ظ