جو دو سر گیاهی علفی سرشار از فیبر و مفید برای کاهش وزن که در اصفهان کشت میشود
به گزارش گلونی جو دو سر با نام علمی Avena sativa گیاهی از خانواده گندمیان است.
گیاهی است علفی و یک ساله که به عنوان غذای دام کشت میشود.
این گیاه علاوه بر خواص خوراکی در طب سنتی نیز استفاده فراوان دارد.
از نظر ساختمانی جو دوسر کاملا باریک و کشیده و از دو طرف یکسان است.
به همین دلیل به آن جو دوسر گفته میشود.
جو دو سر گیاهی علفی مفید برای کاهش وزن
قسمت اعظم جو ذخیره شده به مصرف خوراک دام میرسد.
اما با توجه اخیر به فیبر درون این گیاه، کاربرد انسانی آن بیشتر شده است.
جو دو سر برای بالا بردن سطح تحمل عصبی و برطرف کردن حالت افسردگی مفید است.
همچنین برای بهبود کیفیت خواب و افزایش طول مدت خواب موثر است.
جو دوسر در طبع سردی داشته و سرشار از مواد قندی، پروتئین، چربی، فسفر، آهن، کلسیم، ویتامین A و گروه ویتامینهای B است.
برای تهیه چای آن دانههای جو دوسر را در آسیاب خورد کنید.
یک لیوان آب جوش را به 3 گرم از آن اضافه کرده و 20 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.
سپس آن را صاف کرده و میل کنید.
این چای آرامبخش، مسکن و ادرارآور بوده و در تسکین آرتروز و رماتیسم موثر است.
در درمان اگزما از دانههای خشک این گیاه برای تولید جوشانده مورد استفاده قرار میگیرد.
دانههای جو دوسر را در پارچه توری بریزید و در آب در حال جوش قرار دهید تا آب تیره شود.
این جوشانده را برای درمان اگزما، رفع خارش و همچنین تغذیه پوست استفاده کنید.
سبوس جو دو سر سرشار از فیبر است؛ به سیری طولانی مدت کمک کرده و جلوی اشتها را میگیرد.
علاوه بر اینها سبوس خاصیت چسبندگی بالایی داشته و به مواد مغذی و کالریهای اطراف خود میچسبد.
در نتیجه اجازه نمیدهد که کالریها وارد خون بشوند و آنها را از طریق مدفوع از بدن خارج میکند.
کشت این گیاه از اصفهان شروع شده است به همین دلیل آن را پایتخت و مرکز تولیدی جو دو سر در ایران میشناسند.
پایان پیام
نویسنده: فاطمه فیروزپور