خواص ریحان در هضم غذا و تحریک فعالیت معده
به گزارش گلونی این گیاه با نام علمی Ocimum basilicum گیاهی علفی است.
این گیاه از آن دسته گیاهان دارویی است که از همه قسمتهای آن استفاده دارویی میشود.
خواص ریحان در هضم غذا و تحریک فعالیت معده
شکل ظاهری این گیاه
این گیاه یکساله دارای شاخههای منشعب از قاعده بوده و به ارتفاع 15 تا 45 سانتیمتر میرسد.
گلهای معطر به رنگهای سفید و گاه بنفش دارد.
مشکلات گوارشی
ریحان مانند بسیاری از سبزیهای دیگر که به عنوان غذا استفاده میشود، در هضم غذا موثر است و فعالیت معده را تحریک میکند.
این گیاه همچنین مشکلات معده و روده را نیز به صورت همزمان تسکین میدهد.
علاوه بر این آن را در مشکلاتی مانند بوی بد دهان، درد معده، تهوع، سوهاضمه، گاز معده و نفخ استفاده کرد.
آرامش دهنده اعصاب
ریحان برای درمان سردردهای عصبی تاثیر بسزایی دارد.
20 تا 50 گرم از ساقهی آن را که برگ و گل نیز دارد در یک لیتر آب جوش ریخته و 12 دقیقه صبر کنید.
سپس آن را صاف کرده و پس از هر وعدهی غذا یک فنجان از آن را بنوشید.
تاثیرات آن در تسکین افسردگی را حس خواهید کرد.
منبع آهن
2 فنجان یا یک قاشق غذاخوری از ریحان خشک شده 10 درصد آهن مورد نیاز بدن را تامین میکند.
گنجاندن این گیاه در رژیم روزانه خود روش آسانی برای جبران کمبود آهن بدن است.
سایر کاربردها
عصاره آن را میتوان بر روی گزیدگیهای پوست بهکار برد تا روند تسکین آنها سرعت یابد.
این گیاه نوعی حشرهکش قابل ملاحظه است و عصاره برگ آن را میتوان برای دفع حشرات روی پوست مالید.
هشدار
در دوران بارداری به علت ویژگی تحریککنندگی، از مصرف آن خودداری کنید.
رشد این گیاه در ایران
در نواحی مختلف ایران کاشته میشود. به حالت نیمه وحشی در مناطقی مانند شمال غربی ایران، آذربایجان، تبریز، کرمان، خراسان و خواف اطراف تهران میروید.
پایان پیام
نویسنده: فاطمه فیروزپور