کونوس چیست و چه خواصی دارد؟
ازگیل که در گویش گیلکی به آن کونوس میگویند میوهای پاییزی و محلی است.
کونوس چیست و چه خواصی دارد؟
به گزارش گلونی ازگیل که در گویش گیلکی به آن کونوس میگویند میوهای پاییزی و محلی است.
میوهای بسیار مقوی و خوشمزه، والبته پردانه. این میوه وقتی کاملاً رسیده و به اصطلاح پخته باشد، بسیار شیرین است.
برخی از محلیهای گیلان کونوس را وقتی هنوز خام و بسیار ترش است میچینند و میگذارند مدتی در آب بماند و بعد از آن استفاده میکنند.
کونوس در فرهنگ گیلان و اشعار قدیمی هم جایگاه مخصوص به خودش را دارد.
احتمالاً بسیاری از شما شعر «ای روز بوشو کونوس کله…» را شنیدهاید.
این میوه خوشمزه سالهاست که در فصل پاییز و زمستان میهمان خانههای مردم گیلان میشود.
مزهای گس و شیرین دارد و مثل زالزالک پر از دانه است، البته بزرگتر و شیرینتر.
کونوس چیست و چه خواصی دارد؟
این میوه وقتی کاملاً رسیده شود به رنگ قهوهای تیره درمیآید.
فصل پاییز و زمستان در بساط میوهفروشهای گیلانی حتماً کونوس را خواهید دید و در بازارهای هفتگی شهرستانهای مختلف هم به چشم میخورد. بازارهایی پر از رنگ و تازگی و عطرهای خوش.
خواص کونوس
سرشار از ویتامینهاى گروه B است به همین دلیل اعصاب را تقویت مىکند.
داراى مقدار زیادى کربوهیدرات است که موجب تولید انرژى در بدن میشود.
حاوی مادهاى به نام «تانن» است که بهترین دارو براى درمان عفونتهاى روده بزرگ به شمار میرود و به عنوان قابض و رفع التهاب معده توصیه و تجویز شده است.
به دلیل داشتن ویتامین C برای کمخونی ناشی از فقر آهن مفید است زیرا این ویتامین جذب آهن را افزایش میدهد.
مصرف کونوس چه به صورت خام و چه به صورت کنسرو شده برای معالجه اسهال ساده اثر قطعى دارد.
خوردن ازگیل خام و خصوصاً نارس که تانن بیشترى دارد در معالجه خونریزىهاى داخلى مانند بواسیر، خونریزى رحمى و غیره تأثیر شفابخش دارد.
در معالجه ورم روده به کار مىرود؛ بدین منظور باید ۲۳۰ گرم ازگیل را پس از جدا کردن پوست و دانه در کمى شیر حل نموده و مصرف کرد.
در معالجه ی زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است؛ بدین منظور باید ۵۰ گرم از برگ درخت ازگیل را در یک لیتر آب بجوشانند و با کمى از آن در شبانه روز چند مرتبه دهان را بشویند و غرغره کنند.
پایان یپام
کد خبر : 186290 ساعت خبر : 11:00 ق.ظ